Last news in Fakti

8 Януари, 2020 12:43 2 751 12

Съседите усилено строят еко жилища

  • турция-
  • еко-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • финансиране
Съседите усилено строят еко жилища - 1

С всяка изминала година броят на екологичните жилища в Турция нараства. Близо 50 000 домакинства са се възползвали от отделените средства за придобиване на жилищни помещения и финансиране на енергийно ефективни домове. Проектът е разработен от специалисти от Европейския Съюз, Фондът за чисти технологии и Европейската банка за възстановяване и развитие.

Положителните резултати вече са налице, тъй като се регистрира значително намаляване потреблението на електроенергия и е намаляло изхвърлянето на вредни вещества в атмосферата. Финансовият механизъм е позволил на турските домакинства, строителни компании и доставчици на енергийно ефективно битово оборудване да реализират изгодни проекти и да повишат качеството на живот в страната.

Европейските банки и редица международни партньори активно финансират енергийни проекти и строителни програми, съблюдаващи екологичните норми.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЪРВО

    4 10 Отговор
    ДА ИМ СЕ ВЗЕМЕ КРАДЕНАТА ЗАПАДНА ЧАСТ И ПОСЛЕ В АНАДОЛА АКО ЩАТ И МАНАСТИРИ ДА СТРОЯТ !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Второ

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПЪРВО":

    Иди им я вземи де...идете двамата с Вазелин обаче

    Коментиран от #11

  • 3 баба Рада

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПЪРВО":

    Да сме благодарни, че ни освободиха от византийците. Виждаш византиеца не ни дава излаз на Бяло море, а то си е наше. Ама нали рязяния ти е в устата, за византиеца не смееш да се обадиш

    Коментиран от #9, #10

  • 4 ЧанЧун

    12 1 Отговор
    Турчина сега се възползва от европейските проекти за страната си, а не като нашите за шуробаджанаците. Всички баджанаци с къщи за гости за милиони а за народа само глад и мизерия
  • 5 гост

    3 1 Отговор
    У нас също има такава програма, но при нея бумащината и отстъпката са толкова малки, че търговеца предпочита да ти направи няколко процента отстъпка и да ти я продаде кеш. При мен ставаше дума за 4% спестяване след приспадане на всички разходи по кредит и др., което пък изсискваше много разправия, за някакви си 100тина лева да събирам документи и да чакам благоволението на някой тумбак, не мерси, и всичко сам си правиш, не е като да отидеш при фирмата и тя да обработи всичко. Единственото полезно саниране у нас е това на панелките и то направено на тройни цени спрямо пазара, но докато беше само със самоучастие имаше единици подадени молби макар, че им се поемаха 40% от разходите, никой не се занимаваше, защото е идиотско, а цените са високи. Абсурдистан сме, това си е.

    Коментиран от #6

  • 6 Именно

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Вместо българина да се възползва от евро парите, да си санира панелките. Спечелиха фирмите със завишените цени, а фирмите на кога са? Вместо 1 000 блока, санираха се 100 блока

    Коментиран от #7

  • 7 ааа

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Именно":

    Ами аз им правих едни сметки и огледи какво правят и срещу колко пари се разписва общината и мога да ти кажа следното:
    -дограма най-евтината с две стъкла обикновенно бяло
    -покрив подновено асфалтово покритие и водостоци от евтините
    -10см епс
    -общи части само блажна боя и плочки около блока
    Всички тези неща струват 220х.лв за един блок по цена на фирма с фактура и ддс, а общината разплати 600х.лв с ддс.
    Все едно да отидете и да купите днес хляб на 1 лев, а утре да платите 3лв и това да не ви направи впечатление и да ги дадете без въпроси.

    Коментиран от #8

  • 8 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ааа":

    Ако и сметките си правил на око, както си написал коментара,... За колко етажен блок си смятал, офертата към общината за същите материали и дейности ли е? Язък ти за изгубеното време за смятането. А на всичко отгоре от блока не са дали и стотинка. Да си бяха правили ремонти през годините, по-евтино щеше да е сега!
  • 9 Грую

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "баба Рада":

    Какви византийци и какви турци са ви подгонили бре? Нали установиха, че с много малки генетични примеси сме си същите онези хора от неолита и халколита, които са обработили първото злато вероятно в света и на които им намират сега гробовете и край Варна и край Пазарджик и на много други места. Това туй националните самосъзнания, държавните граници и че къде било Тракия , а къде древна Елада и къде Македония сега го сътворяват политици и историци и всичко е за пари и за власт и за нищо друго, а пък много ме е яд като чуя някой да вземе да ми разправя какви оръжия имали руснаците и какви американците, а бре серсеми не си ли виждате голия г ... и скъсаните джобове и че ви карат тука да бачкате без пари и да плащате де на държава , де на община разни безбожни налози, защото много хубави работи били правили и били голяма работа, а пък те понаправят нещо и крадат като разпрани та чак се засиняват и точно на тях са им нужни тези национални идентичности, съюзи , блокове, споразумения и тям подобни, че иначе от къде толкоз за крадене?
  • 10 Фактир

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "баба Рада":

    Турците не са от Марс. Къде мислиш са византийците днес че са се разотишли по Гърция и Италия ли. Щяхме да сме чули за такова преселение. То и жител Византия не е значело че си грък непременно
  • 11 Ernesto Che

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Второ":

    браво
  • 12 Иван

    0 0 Отговор
    До #6 когато ви молеха да кандидатствате за саниране разправяхте че се гласят да ви вземат жилищата, сега се оплаквате че ги направили много скъпо, май само си търсите за какво да мрънкате.