14 Януари, 2020 09:21 6 142 0

Най-високите нови сгради през 2020 г.

  • небостъргачи-
  • строителство-
  • инвестиции-
  • свят-
  • топ 10
Най-високите нови сгради през 2020 г. - 1

Бумът в строителството на небостъргачи в световен мащаб продължава. Почти всички, които влизат в ТОП 10 на най-високите сгради за 2020 г., ще бъдат открити в Азия. По всяка вероятност през тази година ще бъде построена и новата най-висока сграда в света, която ще надвиши Бурж Халифа в Дубай. Това е кулата в Джеда в Саудитска Арабия, чиято височина ще бъде над 1000 метра. Дали тя ще бъде завършена през 2020 г. е трудно да се каже, тъй като проектът към момента е замразен поради политическата нестабилност в страната.

В Джеда се строи и невероятната Елмазка кула, която ще се върти на 360 градуса чрез спецален механизъм. Проектът предвижда сградата да бъде висока 432 метра с 93 етажа и ще е втората по височина в страната.

Още един нов проект, който заслужава внимание, е с адрес Казахстан. В столицата Нур Султан ще се появи „Абу Даби плаза”. Височината ѝ ще бъде 382 метра.

Четири кули се строят с бързи темпове в Китай. Най-високата е Ухан Гринленд Сентер. Трябва да достигне 475 метра. Първоначално планът е бил тя да е 636 метра висока, но височината е коригира, заради полетите. Строителството ѝ е замразено, но плановете са то да бъде възобновено през тази година.

Друго свръх високо здание с височина 432 метра трябва да се появи в град Дунгуан и два в Шънджън – световният лидер в строителството на небостъргачи. Височината им е съответно 375 и 330 метра.

Други два небостъргача трябва да бъдат пуснати в експлоатация през 2020 г. в югоизточната част на Азия. В центъра на Джакарта трябва да се дострои едната от двете кули от комплекса „Тамрин 9”. Това ще е първата индонезийска супер кула с височина 335 метра. Вторият проект ще се реализира в Куала Лумпур – Kempinski Hotel & Residence. Архитектурната концепция на луксозния хотел е да се слее с местната култура. Той ще бъде разположен в три кули, всяка с височина 308 метра.

И най-накрая – Европа. Единственият небостъргач на Стария континент, който ще бъде пуснат в експлоатация през 2020 г., ще се намира в Полша. Височината на Varso е 310 метра. Той ще е най-високият в държавите членки на Европейския съюз и ще „догони” известният The Shard в Лондон, но ще е по-нисък от „Лахта център” в Санкт Петербург, чиято височина е 462 метра.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА