30 Януари, 2020 15:35 1 640 1

Над 1 млн. лв. приходи от общински имоти само в една община

  • община-
  • родопи-
  • пловдив-
  • имоти-
  • бюджет
Над 1 млн. лв. приходи от общински имоти само в една община - 1
Снимка: БГНЕС

Планираните приходи от сделки с недвижими имоти, собственост на пловдивската община „Родопи” за 2020 г., е 1 135 500 лв. Парите ще дойдат от продажба и отдаване под наем на общински имоти, става ясно от днешното решение на общинските съветници. От всички пловдивски общини, „Родопи” е с планирани най-високи приходи от продажба на недвижими имоти. 700 000 лв. ще дойдат от продажба на сгради, които са общинска собственост. Останалите средства ще са от продажба на земеделска земя.

Над 130 000 лв. ще са приходите от отдаване под наем на общински имоти. От концесия ежегодно в общинската хазна постъпват 5500 лв. „Родопи” има два концесионни договора, като с особено право на ползване са футболните стадиони в селата Брестник и Марково.

Близо 20 000 лв. са предвидени за застраховки на имоти-публична общинска собственост. Същата е сумата за маркиране и за изготвяне на пазарни оценки на недвижими имоти.

Общо предвидените разходи, свързани с придобиване и разпореждане с общинската собственост, са 215 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дивотия

    1 0 Отговор
    5500 лв на година от концесия е направо смешно да се споменава изобщо на фона на бюджета на общината