Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 09:21 11 397 2

Още един шанс за узаконяване на незаконните постройки в Черна гора

  • черна гора-
  • строителство-
  • узаконяване

През март ще влезе в сила закон, който ще опрости процедурата по узаконяване на незаконните имоти в Черна гора

Още един шанс за узаконяване на незаконните постройки в Черна гора - 1

Министерството на устойчивото развитие и туризъм на Черна гора промени срока за подаване на заявления за легализация на незаконно построените обекти. Новата дата ще бъде записана и приета в Закона за териториално планиране и строителство.

„Смятам, че през март парламентът на Черна гора ще приеме законопроект, който ще облекчи и ускори процеса на легализация. Допълнителна възможност за легализация ще получат тези собственици, чийто имоти са заснети“, уточни Рафик Баяджич генерален секретар на Общността.

Към 2016 г. над половината от новопостроените имоти на територията на Черна гора са пуснати в експлоатация без строително разрешение. На 1 март 2017 г. влезе в сила Закон за урегулиране на неформалните обекти“, който позволи на строителите и частните собственици да ги узакони. Предполагаше се, че всеки заинтересован ще може да пусне заявление за легализация като заплати определена такса. Крайният срок за подаване на документи беше 15 юли 2018 г. След изтичането му, обаче се оказа, че са подадени заявления едва за 643 имота. Това е и причината властите да решат удължаване на срока за подаване на заявления.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    6 0 Отговор
    Тези са много назад , да почерпят опит от България , как въпреки , закони и закончета всичко се узаконява ако си от управляващата партия или си в голямата политика.
  • 2 Митко

    3 1 Отговор
    Оххх, колко време вече чакам да узаконя една къща в Черна гора....
    Добре де Милена, а кога ще знаем каква е цената на олиото в Сингапур? Много ни вълнува и колко е данък сгради в Хондурас!