11 Февруари, 2020 15:43 4 622 2

Дисбаланс при жилищните наеми

  • швейцария-
  • наем-
  • жилища
Дисбаланс при жилищните наеми - 1
Снимка: Shutterstock

В големите швейцарски градове ниският процент на свободни жилища тласка наемните нива нагоре, докато в малките градове все повече апартаменти остават празни. По данни на компанията CSL броят на свободните жилищни площи се е увеличил от 1.62% през 2018 г. до 1.66% през 2019 г. Ръстът се дължи предимно на малките населени места. В по-големите градове делът на свободните площи е по-нисък от средния за страната. За Цюрих той е 0.9%, а за Женева - 0.6%. На другия край на класацията са Зофинген и Солотурн, съответно с 4% и 3.2% дял на свободните площи.

Анализаторите на CSL смятат, че значителанта разлика между малките и големите гладове ще продължи да нараства и предупреждават, че без допълнително регулиране от страна на властите наемите и цените на жилищата ще продължат да растат.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Старозагорка

    8 4 Отговор
    Искам в София.......на всяка цена.....правя всичко,от орална до анална.
  • 2 Враца Баце

    25 1 Отговор
    Много полезна информация, като се има в предвид, че повече от половината българи се готвят да наемат имоти в Швейцария!?!