5 Март, 2020 06:21 11 623 2

Промениха статута на два апетитни имота в София

  • правителство-
  • промени-
  • имоти-
  • статут-
  • министерски съвет
Промениха статута на два апетитни имота в София - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството обяви имот - публична държавна собственост, намиращ се на четвъртия етаж в сграда №1 на ул. „Цар Симеон I“ № 26 в гр. Варна, за частна държавна собственост и го предостави за управление на областния управител на Варна. Имотът представлява самостоятелен обект с площ 290,81 кв. м и е с отпаднала необходимост за Агенцията за държавна финансова инспекция.

Правителството одобри също така два имота - частна държавна собственост, находящи се в гр. София, район „Красна поляна“, да бъдат внесени като непарична вноска в капитала на „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД. Имотите представляват незастроени и застроени терени с обща площ от 227 162 кв. м. Подходящото им местонахождение, добри транспортни комуникации и наличие на квалифицирана работна ръка, ги прави подходящи за реализиране на инвестиционни проекти. На министъра на икономиката е възложено да осъществи дейностите по увеличаването на капитала на „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД с правото на собственост върху недвижимите имоти.

Съгласно друго правителствено решение се учредява безвъзмездно право на ползване върху имот - частна държавна собственост, на „Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Пантелеймон“ - Ямбол“ АД. Имотът на ул. „Панайот Хитов“ № 30 в Ямбол е част от сутерен на административна сграда и включва шест помещения. За срок от 10 години ще бъде ползван за болничен архив, обособяване на избирателна секция при провеждане на местни и парламентарни избори, за осъществяване на синдикална дейност от структурите на ниво лечебно заведение, както и за „Здравно-консултативен център“ по договор с Министерството на здравеопазването във връзка с „Национална програма за подобряване на детското и майчино здраве 2014 - 2020“.

Променя се статутът на имот - частна държавна собственост в имот - публична държавна собственост. Имотът, който се намира в гр. Сливен, ул. „Генерал Скобелев“ № 6 и е с площ 24.05 кв. м, се предоставя за нуждите на сектор „Български документи за самоличност“ към Областната дирекция на МВР - Сливен.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    18 1 Отговор
    Те така се празнува поредния милиард.
  • 2 Брокерът

    6 0 Отговор
    А на къщата в Барселона статутът кога ще сменят в 100 % държавна собственост ??? ☆☆☆☆☆☆☆