Last news in Fakti

16 Март, 2020 09:37 2 506 1

По-високи данъци за тези купувачи на имоти

  • маями-
  • сащ-
  • инвестиция-
  • имот-
  • чужденец-
  • покупка-
  • данък
По-високи данъци за тези купувачи на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Жителите на Маями са принудени да се съревновават с чуждестранните инвеститори, тъй като последните често плащат повече от офертната цена и без да ползват ипотечен заем. В същото време доходите на местното население не расте. В отговор на това сенаторът републиканец от щата Флорида Марко Рубио предложи законопроект, който цели да ограничи спекулациите с жилищни имоти за сметка на повишаване на данък продажба за чужденци. Също така той ще се бори с имотните сделки, които служат за пране на пари. За целта той предлага на министерството на финанси да събира личните данни на чуждестранните купувачи и информация за източниците на средства на продавачите. Проверката ще обхваща 15 големи англомерации, включително Ню Йорк, Лос Анжелис и Вашингтон.

„Милиарди долари се инвестират в недвижими имоти, разположени в южна Флорида и редица от тези средства са свързани с незаконни действия на чужденци. А това води до все по-трудно намиране на достъпни жилища от страна на местното население. Борбата с нелегалното финансиране на имотни сделки, ще съумеем да решим проблем, който засяга много от жителите на Флорида. Именно и това е целта но новия законопроект”, казва Рубио.

Предложението включва увеличаване на данък продажба на имот на чужденци. Изключение ще има само за обекти на стойност до 300 000 USD, и в случай, че чужденецът придобил имота живее в него не по-малко от 6 месеца в годината.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    0 0 Отговор
    С тъщата ще се махаме от този мръсен въздух в България.Обичаме се с нея много ,а тя е паралия била е партиен секретар в БКП то ,а после вБСП то и е надиплила парици за нашата любов ,горката.Имаме си и голема фирма във Вашингтон.Тя се навива да ми купи готин Кадилак и ще си живеем екстра семейството в Щатите хич не ме навивайте да се връщаме обратно в България да раздрънкаме колата по тези пътища.