Last news in Fakti

23 Март, 2020 10:56 3 050 6

Икономически сектор, който е в подем

  • строителство-
  • европа-
  • eurostat

Ръстът в строителството е 6.2%

Икономически сектор, който е в подем - 1

Ръст от 6.2% отчете Eurostat в строителството през януари 2020 г. Данните са съпоставени със същия период на миналата година.

Най-силно увеличение от 47.8% на годишна база се наблюдава в съседна Румъния. На второ място е Белгия с увеличение от 12.9%, а трета остава Германия – 12%. В другия край на класацията е Испания, където е регистриран спад от 4.4% и Унгария – 2.4%.

На пазарите, на които се наблюдава дефицит в предлагането на жилища, повишения темп на строителство е добър знак. Особено за Германия, където в големите градове недостигът на апартаменти вече е хроничен. В Испания се наблюдава спад в изграждането на нови постройки, което закономерно води до спад в строителната активност.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рентиер

    19 6 Отговор
    Е скоро няма да е така. За съжаление. Само протсолюдието изпитва някакво садистично задоволство от факта, че определени отрасли ще бъдат съсипани, ако изкуствено създадената корона- истерията продължи повече от месец. Истината е, че хорицата, които се радват, че цените на имотите ще се сринат, бизнеса ще зацикли и кафетата и ресторантите ще затворят са точно тези, които така или иначе не потребяват тази услуга. Дори цените на имотите да паднат то 300 евро на квадрат, тези, които най- много ще злорадстват няма да могат да се възползват от този шанс, защото нито имат капитала за закупуването на имоти, нито която и да било банка би ги финансирала. Простолюдие.

    Коментиран от #2

  • 2 Дурхан

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "рентиер":

    Цените на имотите и наените ще паднат и това е добре за преразоределение на капитали.."угоени" фирми ще си изгубят капитала за сметка на по пъргави и по предприемчиви
  • 3 Обективен

    4 8 Отговор
    Строителния бранш не само няма да пострада, но и ще спечели още повече... Вижте Италия - тесни улици, стари сгради, нагъчкани една до друга, гъсто населени.... Това също е причина за заразата,.... И то важна

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ще видим

    4 1 Отговор
    Скоро ще разберем. Само преди месец моя квартирантка си купи апартамент надявайки се на успешен бизнес . Сега има да плаща кредит , обзавеждане , данъци ,ремонти . Може и да успее , но това , че в момента бизнесът и е спрял ще и създаде проблеми .