Last news in Fakti

24 Март, 2020 20:37 3 869 0

Тук чакат китайците да се върнат много скоро

  • оае-
  • дубай-
  • китай-
  • инвнеститори-
  • цени

Дубайските предприемачи са гъвкави в предложенията си

Тук чакат китайците да се върнат много скоро - 1
Снимка: Shutterstock

Дубайските брокери на недвижими имоти смятат, че делът на китайските инвеститори в Обединените арабски емирства в най-скоро време ще се възстанови от периода преди пандемията с коронавируса. „В началото на 2019 г. Китай беше сред четирите най-големи държави, инвестиращи в Дубай. От началото на текущата година обаче, пандемията от коронавирус съществено затрудни сключването на сделки”, казва генералният мениджър на Fam Properties Фирас ал Мсадди. Той признава, че кризата сериозно е ударила по всички чуждестранни купувачи, заради забавянето в предвижването и логистиката. В тази ситуация много предприемачи в Дубай ще се преориентират към местни купувачи и ще предлагат гъвкави схеми

„Китайските вложители представляват значителна част от чуждестранните инвеститори, но през последните 2 месеца по очевидни причини не инвестираха. Нашите продажби не бяха засегнати, тъй като се ориентирахме към други региони. Добри отзиви имаме от Лондон, Индия и държавите от Залива”, казва Джоцн Хегде, президент на Sobha Realty.

„Повечето китайски инвеститори са от Шанхай, Пекин и други мегаполиси. Но именно психологическият ефект най-силно влияе върху бизнеса. Освен това всички наши проекти бяха разпродадени през декември 2019 г. Сега Китай се възстановява след карантината и ние очакваме, че той ще стане първата държава, която отново ще излезе на световния пазар. Увереността сред китайските инвеститори се възвръща”, казва Атиф Рахман, директор и партньор в Danube Properties.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА