Last news in Fakti

13 Август, 2012 10:46 2 671 29

Летни промоции по ипотечни кредити

  • жилищен заем-
  • ипотечен кредит-
  • банка-
  • промоции

Въпреки, че август е месецът на отпуските и покупката на имот едва ли е на дневен ред, част от търговските банки решиха да предложат промоционални условия по жилищни кредити. Една от тях е „Уникредит Булбанк”, която предлага заем с плаваща лихва от 4.5% за първата година и 6.5% за останалия срок от кредита. Условията са само за заеми в лева и клиентите могат да се възползват от тях до края на септември.

„От най-ниските лихви ще могат да се възползват  клиенти на банката с кредитна карта и работна заплата над 1500 лева, които ползват и други продукти по избор като Спестовен план Pioneer, животозастраховка „Алианц” или директна инвестиция във фондове Pioneer с минимална сума от 500 EUR. Важно условие е работната заплата на кандидата за кредит и солидарния длъжник да се превежда по сметка в банката”, уточняват от банката.

От там дават и пример за кредит в размер на 50 000 лв. Със срок на изплащане 20 години. При равни месечни вноски, ще има годишен процент на разходите от 8.16% при лихва от 4.5% за първата година и 6.5% за остатъка от срока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -------

    0 2 Отговор
    Ами ето я инфлацията..8.16%..другото е цената на парите.Честито на всички ,,инвеститори,, в банкови депозити! Кога ли най-после българина ще разбере,че парите ДНЕС винаги са стрували повече от парите УТРЕ !?!?
  • 2 Наблюдател

    0 1 Отговор
    През 90-те години баща ми продаде къщата на родителите си и сложи парите в банка на много висока лихва, но за лош негов късмет парите като количество разстяха, но като стойност се сринаха и накрая гарсониерата струваше 10 000-12 000долара, а той имаше като стойност 3 300долара. Така, че от цяла къща с двор за 50 000долара накрая му останаха пари за студена вода в изобилие. Банките плащат лихви по депозити с нови депозити и пирамидата се изчерпва. Щом Харпанцуням е решил да дава кредити при по-добри условия, значи е въпрос на кратко време да има банково "шоу" или "БУМ", "БУМ" на банките.
  • 3 инвеститор

    0 1 Отговор
    От началото на кризата до сега имам много често клиенти, които ми предлагат бартер, защото не могат да си продадат имотите. Търсене има , но пари в обращение няма. Каква е тази икономика в която има търсене и предлагане, а няма пари в употреба? Дори и държавата не си е изплатила огромните си задължения към частния бизнес. Явно трябва да се търси заместител на парите! Но определено , Пари които не се въртят инфлацията изяжда стойността им, а банките са пълни с депозити. Явно ще гърми голяма бомба и това ще е сигурно около изборите.
  • 4 случаен

    1 1 Отговор
    А може и банките да нямат никакви пари?! Представи си само какво би станало ако хората решат да си изтеглят парите? Ще се окаже , че пари има само по документи, а депозитите на хората ги няма. Когато ти обясняват, че банковата система ни е много стабилна, това е червена светеща лампичка.
  • 5 До #4

    0 1 Отговор
    Нали помниш драмата със сребърния фонд!? Официално за последните 6 мес. няма и една стотинка доход/лихва от него.Защо? Защото винаги 0.0=0 ! Парите на хората отдавна са изнесени изядени и изпити..Първи се усетиха големите кредитополучатели..просто спряха да плащат кредитите...Кой е луд да плаща на банка която има в трезора си по-малко пари от него(в брой) Банки ще гърмят не само тук,а в цяля Европа..

    Коментиран от #9

  • 6 Гост

    0 0 Отговор
    Че ще гърмят банки и на децата вече е ясно, но какво ще стане с ипотечните кредите? Ще ги направят ли банките изискуеми или ще има поддържане на изкуствена стабилност за сметка на рязкото вдигане на лихвите по тях? Далеч съм от мисълта, че някой може да излезе сух от подобна ситуация, но няма ли някакъв компромисен вариант?

    Коментиран от #7, #10

  • 7 История

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Не знам точно какво ще стане, ама до сега винаги народа го е отнасял!
  • 8 -------

    0 0 Отговор
    Ако чете някой юрист,да каже с две думи:Може ли ипотечните договори да бъдат обявени за НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ,при положение,че в повечето от тях плащанията са свързани със стойностите на Либор и Юробор,които се ДОКАЗА,че са манипулирани? Това е сделка в която едната страна ВЪВЕЖДА другата в заблуда с цел финансово облагодетелстване..
  • 9 случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "До #4":

    Сребърните фондове в много страни са изхарчени. Най-ярък пример е в Щатите. Там още 2000-та година казаха, че единствения им читав социален фонд има една пенсия за трима души, после Буш взе парите и ги вкара на борсата за да ги "увеличил" и това беше края на тази прекрасна история. Същата история е и с банките, нали в един цирк играят. А единствения ход на нашата държава е да печата пари и да ги даде на банките за да не рухне банковата система защото ще рухне държавата и нейното управлениеи ще се покачва инфлацията, която вече се покачи от нарастване на цените на тока, газта, храните, горивата и .....
  • 10 AXXX

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Че ще гърмят банки и на децата вече е ясно, но какво ще стане с ипотечните кредите?
    ................
    Ако ще гърмят банки, въпросът е какво ще стане с депозитите. Към 33 млрд станаха, пък фондът за гарантиране на влоговете - 1,5 млрд... А ипотекарите ще имат да дават.
  • 11 1111

    1 2 Отговор
    Депозитите с промоционална лихва не са защитени нито от закона,нито от фонда за гаранции..Клането на щастливи кокошки ще бъде поголовно!Борда разбира се ще се срути..Всички спасени пари отново ще се насочат към имотите,защото няма в какво друго да се обърнат.Този път обаче базата от която ще стартира кв.м няма да е като преди 10год....Моята прогноза е,че нотариусите отново ще се радват да ви видят! Тези които продават да ударят един латекс....чака ги жътва!

    Коментиран от #18

  • 12 Диспечер

    2 2 Отговор
    Нормалните хора в бизнеса разбраха, че с имотите е свършено в БГ. Все едно да се опитваш да продаваш лед на ескимоси. Никакви пари няма да се пренасочат защото и там загубите са гарантирани.
  • 13 1111

    1 1 Отговор
    Итересно как банките са се насочили към този губещ бизнес?Винаги съм си задавал въпроса: Защо срещу заем искат САМО имоти? Защо не приемат стари БМВ-та или компютри например? Да не би да искат да се освободят от парите(защото парите са бреме) и да вземат имоти ,,защото и там загубите са гарантирани,,?
  • 14 ха ха ха

    3 2 Отговор
    Имотите се сриват бавно но постоянно.Който се набута в надценени 2-3 до 5 пъти имоти сега ще суче пръсти.
    Банката и да фалира имота не е твой така че ще се намери кой да го вземе.Не се надявайте че ще ви се размине ако фалира банката.
    И да има масови фалити цените на имотите ще се сринат още защото никой не купува имот когато няма какво да яде.
    Много здраве на имотните фантазьори които чакат пак 2008 ма и сънуват розови сънища.

    Коментиран от #22

  • 15 Диспечер

    3 2 Отговор
    Затова и лихвите са доста високи и отразяват риска. Няма нищо интересно тука. След десетина година банката е вече на зелено и освен това има имот като гаранция, макар и обезценен. Загубите са за така наречените "инвеститори".
  • 16 hpгзв

    2 1 Отговор
    "1111" - na takiva naivni i prosti horica kato teb e hubavo da se obiasni i da si preporycha da si chetat dogovorite po promocionalnite depoziti. TAM si e opisano che parite sa zashtiteni ot zakona do opredelena suma.
    A po drugoto ti naivno sajdenie, pak e hubavo da ti se obiasni- investiciata v kakvato i da e postroika e napalno GUBESHATA. Ne samo v Balgaria, no i v pochti ciala Evropa. Na vseki sredno inteligenten chovek e iasno zashto i realnata statistika go pokazva vsiako edno trimesechie sas postoiannia spad na kolichestvoto sdelki. V momenta a prez sledvashtite godini edinstveno zemedelskata zemia e podhodiashta investicia(v sverata na nedvijimoto imushtestvo). Taka che 1111 kato si prost pone ne se izlagai a i po-prostite ot teb ne gi zablujdavai.
  • 17 1111 до#16

    1 2 Отговор
    Виж какво хубаво време е навън,нали? Защо не си поиграеш в пясъчника в градинката.....Виж как лети времето през лятото...и ваканцията е към своя край...
  • 18 Ха сега де...

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "1111":

    Това с латекса неизбежно,ще се случи НО е още рано! Нека първо валутния борд се срине и да полетят цените...Тогава става шоуто.Сега се дебне за покупки а не се продава! :)))))
  • 19 1111

    1 1 Отговор
    Единствените които драпат да остане борда са банките...за да си приберат парите 1:1..затова си назначават и политици.Иначе от две години се оглеждам за някой(надценен 2-3 до 5 пъти..както казва#14) магазин на ул.Граф Игнатиев НО в ,,тази световна криза,, както обича да казва Онзи,на когото не трябва да се споменава името,такива предложения просто НЯМА! Как си го обясняваш в тази ,,криза,,?!? Вероятно съм се надценил...или съм подценил собствениците...А най-вероятно и двете! Хората вече знаят истинската цена на своите имоти!

    Коментиран от #20

  • 20 Ха сега де...

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "1111":

    Мдам... знаеш: "локейшън,локейшън... и пак локейшън"!!!! Такива имоти не ги бърка ни криза,ни срив.. Графа,попа,витошка,стамболийски в хубавата част и други интересни местенца обикновенно офертите не стигат до агенций... това дето се върти по обяви в повечето случай са куци оферти тип "втора цедка" ( кафе) :))))

    Коментиран от #21

  • 21 Тип-топ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ха сега де...":

    20 Браво ти ме успокои,щото тук едни ме бяха заоплаквали,колко съм сбъркал с инвестиция в подобни имоти,ама те сигурно завиждат.Много луди търсят хубав имот на кризисна цена.
  • 22 до "ха ха ха"

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха ха":

    Интересно, цените на имотите падат, а цените на суровините и храните растат. И до кога така? Сигурно скоро един хляб ще струва колкото един апартамент? Нека да погледнем по-далече от носа си, моля ви. Бъдете обективни.

    Коментиран от #23

  • 23 Никак не е интересно

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "до "ха ха ха"":

    Това беше вече обяснено тук. При ограничени доходи, действа законът за "еластичност на тъсенето". Колкото и да се увеличават цените на храни, горива, лекарства, и други стоки от първа необходимост, тяхното търсене остава високо поради непосредствена необходимост, което пък води до намалени парични потоци към недвижимости и за това цените на имотите падат.
  • 24 Тип-топ

    0 1 Отговор
    Падат ама непадат.Ха сега де,де ми е депозита?
    Ей кво става там в банките-ще теглим кредити и ще ги внасяме на депозит ха бха хи хи хи.

    Коментиран от #27

  • 25 НСИ

    0 1 Отговор
    Масово хората си теглят парите от банките и купуват имоти. Къде дремете? А тези, които чакат ще успеят, след 500 години цените ще са по-ниски.
  • 26 1111до #25

    2 1 Отговор
    Остави хората да си дремят бе,човек!Или да си спят!В предпочитаните райони цените се възстановиха преди 6мес.Макар и без продажби,собствениците не вярват на тази измислена криза.Масово цените се движат м/у 750/1000 евро...Купувачите слушайки глупости по цял ден,пропуснаха да добавят още една стая към бъдещия си имот...Все пак възможностите са за зрящите,а не за спящите...
  • 27 лихваря

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Тип-топ":

    я върви си изтегли едно кредитче с лихвичка 6,5% (+9% ГРП) и ела пак ми обясни как лихвите по кредитите ще станат по ниски от тези на депозитите
  • 28 Гост

    0 0 Отговор
    Теглете кредити и купувайте апартаменти. ВЕДНАГА! Изпускате златен шанс!!!!
  • 29 куку

    1 1 Отговор
    Понеже стана въпрос за известен банкер от арменски произход, ами и той играе на пазара на НИ, купува доста добре....разбира се не по обяви и с редови брокери, обаче купува.....Е?