Last news in Fakti

1 Април, 2020 17:47, обновена 1 Април, 2020 18:26 2 270 3

Военновъздушното ни училище получи 8 имота

  • правителство-
  • решение-
  • имоти-
  • смяна-
  • собственост
Военновъздушното ни училище получи 8 имота - 1
Снимка: Shutterstock

По решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост в землището на с. Габровица, община Белово, област Пазарджик. Те са необходими за реализацията на проекта за модернизация на железопътната линия София - Пловдив, част от който е и изграждането на нова жп гара Костенец. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура". Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Министерският съвет прие също така решение за безвъзмездно предоставяне на имоти - публична държавна собственост за управление на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски". Осем имота се предоставят безвъзмездно на основание чл. 15, ал. 2 и чл. 17, ал. 1 от Закона за държавната собственост, във връзка с чл. 6, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и т. 4 от Решение на Народното събрание за откриване на висше военно училище с наименование „Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски", публикувано в ДВ, бр. 34 от 23 април 2019 г. Те се намират в гр. Долна Митрополия и са необходими дейността и за изпълнение на функциите на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски".

С друго свое Решение Министерският съвет възложи на Агенцията за публичните предприятия и контрол да извърши приватизация чрез електронен търг на бившия „Почивно-творчески дом на Българска телеграфна агенция". Имотът, включващ сгради частна държавна собственост, е с площ 7118 кв. м. Той се намира на ул. „Беловодски път" № 101 в м. „Малък Раковец", район „Витоша". Приватизацията е по предложение на областния управител на София, в чието управление е имотът. Областната администрация не разполага с финансова и експертна възможност да управлява имота.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    5 10 Отговор
    Само шофиори на изтребители ни липсваха , с 10-20 самолета ще бомбим руската кочина .
  • 2 гост

    3 4 Отговор
    Самольоти... Всичката ни е наред, че и за пет самольота училище ще правим. То българи неостанаха и тези ще избягат за по-високи заплати ..
    Така е в Булгаристан.
  • 3 Боко

    1 0 Отговор
    Купи и шоФер ът , затвори му устата...