23 Април, 2020 12:28 2 766 3

Перспективните градове след края на пандемията

  • франция-
  • градове-
  • инвестиция

Те ще привличат с умерени цени и силно търсене

Перспективните градове след края на пандемията - 1
Снимка: Shutterstock

Въвеждането на карантина във Франция на практика преустанови търговията с недвижими имоти. Според мнозина експерти, след възобновяването на търговията се очаква спад цените, като в най-голяма степен той ще засегне средните по големина градове. Някои от тях обаче имат неоспорими предимства, включително високоскоростни влакове (TGV), динамика и добър начин на живот. В съчетание с добра цена, покупката може да се превърне в отлична инвестиция. Специалистите от Mieux Vivre са определили два подобни града.

Поатие – студентско градче с туристически и икономически потенциал. Благодарение наличието на TGV е на половин час път от Париж. Той е на първо място в класацията на списание L'Étudiant на университетските градове за 2019-2020 г. Средните цени на квадратен метър жилищна площ са 1589 EUR. В центъра на града тя расте до 1700 EUR/кв.м.

Ла Рошел е разположен на морето и привлича хора от цял свят със своята самобитност и спокойствие. Асоциацията на френските градове и села наскоро постави града на трето място по качество на живот. За последните 10 години цените на жилищата там са се увеличили с 34.8%. В резултат средната цена на квадратен метър достигна 3300 EUR. Купувачите са повече от продавачите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руси

    7 1 Отговор
    Уф! Голямо заглавие, нищожно съдържание.
  • 2 Гладен брокер

    3 1 Отговор
    Купувайте във Видин и Харманли, там ще е най-спокойно.
  • 3 пешо от панелката

    1 0 Отговор
    Ако добре владеете бойни изкуства, Враца и Перник са добра инвестция