Last news in Fakti

27 Април, 2020 13:40 14 724 10

Продажбите на имоти скочиха с 22%

  • абу даби-
  • оае-
  • коронавирус-
  • сделки-
  • ипотечен заем

В Абу Даби общо са реализирани сделки за 5.2 млрд. USD

Продажбите на имоти скочиха с 22% - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията от коронавируса не се усеща на пазара на недвижими имоти в Абу Даби. Поне според данните за броя реализирани сделки през първото тримесечие на текущата година. Ръстът спрямо същия период на миналата година е 22%, достигайки обем на стойност 5.2 млрд. USD. Общо 7600 е броят на реализираните транзакции, или с 5085 повече спрямо януари-март 2019 г. 56% от сделките са с парцели, а 44% с жилища и къщи.

Остров Ал Рим е най-популярният район за придобиване на имоти през първите три месеца на тази година. Следват Саадит и Яс. Още в началото на годината брокери твърдяха, че интересът на чужденци към придобиването на имоти в Абу Даби расте. Очаква се в емирството до 2023 г. да бъдат построени още 28 000 жилища и къщи.

В същото време ограниченията наложени в следствие на коронавируса доведоха до свиване на редица бизнеси и съкращаване на персонал. Поради това местната администрация освободи частните лица и компании от значителен брой такси по регистрация на недвижим имот. Облекченията ще важат до края на 2020 г. Тук влиза и 2% комисионна за продажба и покупка и 2% за продажба на етап проектиране, а също така и таксите за регистрация и дългосрочно погасяване на ипотечен заем.

Общото стойност на ипотечните заеми през първото тримесечие на 2020 г. достигна 2.9 млрд. USD. Сключени са 3943 сделки с помощта на ипотечен заем, или над половината от общо реализираните покупко-продажби. Делът на банковите заеми за земя са 98%, а за жилища едва 2%.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сггсгс

    17 12 Отговор
    Роб на банката ,не благодаря ! ГРОБ ЗА ВСИЧКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА БАНКИТЕ И ЦЕЛИТЕ ИМ СЕМЕЙСТВА ! ВЕДНАГА ! ЛКИЧНО АЗ БИХ ЗАКЛАЛ ДЕТЕТО НА БАНКЕР ПРЕД ОЧИТЕ МУ ,ДА ГЛЕДА И ДА СТРАДА ! СМЪРТТТТТТТ ЗА БАНКЕРИТЕ СМЪРТ !
  • 3 сггсгс

    13 11 Отговор
    Цялата измет е съставена от паразитни чиновници и банкери !! Да се радваме когато им умре дете ,да се храним от тяхната болка и да ги запюваме !
  • 4 сггсгс

    11 9 Отговор
    Чиновниците са паразитна измет ,смърт веднага за тях !
  • 5 Булгар

    26 0 Отговор
    Поръчково заглавие!!!После статията за Абу Даби.

    Коментиран от #7

  • 6 Тошко

    19 0 Отговор
    Заглавието е пропаганда. После трябва да прочетеш статията за да разбереш че в Абу Даби или някъде си по света луксозни имоти са увеличили цена. Нека да изчакаме и без поръчани статии да видим по късно какво ще стане с панелките в София . Които панелки се купуват преди всичко от бедни и ниска средна класа купувачи. Имотният сектор не спи пропагандата е под пълна пара
  • 7 Ново

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Булгар":

    Какъв дубаи цените паднаха с30% може да се провери свободни апартаменти колкото искаш бонус парко място там хората не плпщат данъци/ ако в сащ получаваш 4000$ в дубаи5600$ затова са високи наеми и цените
  • 8 Kiko

    5 2 Отговор
    ,Лихвите по новите ипотечни заеми се покачват,финансирането се затяга,прочетете това и след това си помислете няма ли да паднат цените в БГ.За Абу Даби незнам.



    https://www.segabg.com/node/131958
  • 9 скоти

    5 1 Отговор
    Сега се почват спекулации да може да се продава. Навсякъде е така. Който изчака ще спечели. Който избърза ще загуби- друг ще спечели. Това е като да си купиш акции. Никой не ти продава нещо за да спечелиш ти, а за да спечели продавача.
  • 10 Врачанка

    5 2 Отговор
    Ха-ха повярвах ви. По фейк новина не бях чувала.