Last news in Fakti

17 Юни, 2020 19:25 5 149 3

Ето къде отчуждиха имоти заради строеж на магистрала

  • имоти-
  • отуждаване-
  • правителство-
  • решение-
  • хемус-
  • автомагистрала

Отнеха земеделски земи от Министерство на отбраната

Ето къде отчуждиха имоти заради строеж на магистрала - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет възложи на Агенцията за публичните предприятия и контрол да извърши приватизация чрез електронен търг на имот - частна държавен собственост, намиращ се в гр. Шумен, местността „Висока поляна“. Имотът включва две сгради - съответно на три и на един етаж е обща застроена площ 964 кв. м. Началната тръжна цена трябва да бъде не по-ниска от пазарната стойност на имота, определена от независим оценител. Приватизацията е по предложение на областния управител на Шумен, в чието управление е имотът. Зданията не се използват по предназначение, поради местоположението и отдалечеността им от административната част на град Шумен. Областната администрация на Шумен не е в състояние да осигури финансови средства в достатъчен размер за поддръжката и охраната на имота, поради което състоянието му непрекъснато се влошава и към момента се нуждае от основен ремонт.

По решение на Министерския съвет се отчуждават имоти и части от имоти - частна собственост за изграждане на 19 км от автомагистрала „Хемус“ от км 103+150 до км 122+260 в област Ловеч. Имотите са в землищата на гр. Угърчин, село Каленик и село Орляне и са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството прие също така решение за отнемане на земеделски земи от Министерството на отбраната и включването им в Държавния поземлен фонд. Предмет на акта на Министерския съвет са шест поземлени имота в област Ямбол, община Елхово.

Съгласно друго решение на правителството се отчуждават имоти - частна собственост, за държавна нужда, във връзка с модернизацията на участък с дължина 30,275 км от път 1-1 (Е79) „Видин - Ботевград“ на територията на общините Видин и Грамада в област Видин. Имотите, които подлежат на отчуждаване, са определени съгласно одобрения подробен устройствен план - парцеларен план за трасето. Те се намират в землищата на гр. Видин, с. Новоселци, с. Слана бара, гр. Дунавци, с. Търняне, с. Синаговци, с. Жеглица и с. Ивановци, община Видин, и в землищата на с. Срацимирово и гр. Грамада, община Грамада. Средствата за обезщетяване на собствениците са за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождението на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕЛЯ ВУНА

    5 2 Отговор
    БАЦО,ФЪРГАЙ КЪРПАТА
  • 2 Селяндур

    5 3 Отговор
    Не ми пука.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.