24 Юни, 2020 15:07 4 883 3

Промениха статута на атрактивен имот на Черноморието

  • почивед дом-
  • калиакра-
  • промяна-
  • статут-
  • правителство-
  • решение

Почивен дом „Калиакра“ в к. к. “Св. Св. Константин и Елена“ вече е публична държавна собственост

Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж за изграждане на дванадесет броя стълбове за въздушен електропровод без промяна на предназначението на територията. Правото на строеж е върху поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост, в землището на гр. Сливен, площ 0,012 дка. Съоръженията ще се използват от „Електроразпределение Юг“ ЕАД.

Съгласно друго правителствено решение безвъзмездно се предоставят имоти - публична държавна собственост за управление на Държавната агенция „Архиви“ и на Министерството на отбраната. Правото на управление върху сграда, намираща се в гр. София, район „Младост“, се отнема от Държавната агенция „Архиви“ и се предоставя на Министерството на отбраната. Правото на управление върху поземлен имот  в район „Младост“, бул. „Цариградско шосе“ № 111, се отнема от Министерството на отбраната и се предоставя на Държавната агенция „Архиви“. С предоставянето на имотите за управление на Държавната агенция „Архиви“ и на Министерството на отбраната ще се осигурят помещения, необходими за изпълнение на функции на структури от двете ведомства.

Министерският съвет промени също така статута на държавен имот в гр. Варна. Имотът - частна държавна собственост, управляван от Министерството на вътрешните работи, е обявен за публична държавна собственост. Представлява почивен дом „Калиакра“ в к. к. “Св. Св. Константин и Елена“, като включва терен с площ 8747 кв. м и осем сгради в него.

Правителството предостави на Висшия съдебен съвет правото на безвъзмездно управление на част от имот-публична държавна собственост. Помещението е с площ от 67 кв. метра и към момента се управлява от ДА „Електронно управление“.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    22 2 Отговор
    Това на снимката е хотел "Рубин". Бивша собственост на Мултигруп. Варненския деспот Портних през 2002-ра ни беше снабдител за дреболии, докато се строеше разширението на плажа. Също така го пращахме за пари в брой от Елкабел, за да плащаме на строителите и доставчиците. Не беше особено умен тогава, виждам, че промяна няма.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 осведомен

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    ТИМ Вие ли сте?!?