28 Юни, 2020 22:51 12 074 27

Голяма инвестиция край Пловдив

  • логистичен парк-
  • пловдив-
  • марица-
  • инвестиция-
  • имоти

Логистичен парк Марица ще бъде разположен върху 150 декара

Голям европейски инвеститор е подписал договор за изграждане на огромен логистичен парк край Пловдив. Проектът предвижда да се изгради "Логистичен парк Марица" върху близо 150 декара край пловдивското село Костиевто. Документите за изграждане на новата индустриална база са подадени от дружеството "ЕМУ", което е сключило договор с чуждестранния инвеститор.

"Ние подготвяме документацията за инвестиционното намерения на нашия контрагент. Не можем да съобщим коя е европейската фирма, тъй като сме подписали десетки клаузи за конфиденциалност", посочи адвокат Александър Тричков, цитиран от TrafficNews.

Голяма акционерно дружество от село Разбойна "ЕМУ", която изгражда небостъргач в София, е собственик на терените с площ от близо 150 декара край Костиевто, които инвеститорът е харесал за изграждане на голямата складова база. Чуждестранното дружество обаче иска да закупи земята, след като е изготвен проект за изграждането на логистичния парк и заданието се е сдобило с всички необходими разрешителни, за да бъде стартирано.

Според техническите параметри на инвестиционното намерение, логистичният парк включва изграждане на 6 модула производствено-складови помещения с характеристика на пространствата „клас А“. Логистичната база да включва: производствени и складови пространства, шоуруми, администрация, паркинги и вътрешни пътища, зелени площи.

Достъпът до новия логистично-индустриален парк ще бъде през пресечка на пътя Пловдив - Пазарджик. Поне на този етап е предвидено РЗП-то да бъде около 50% от площта на терена или под 90 000 кв.м.

От РИОСВ - Пловдив са издали становище, че инвестиционното намерение за "Логистичен парк Марица" подлежи на преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС, като инвеститорът трябва да представи проекта си подробно и пред обществеността.

Ако мегапроектът получи зелена светлина, строителството вероятно ще започне през 2021, а за изграждането му и въвеждането му в експлоатация, тоест заемане в фирми са предвидени два срока от по две години. Най-рано той може да започне да функционира 2025.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЮ

    24 14 Отговор
    Кога такава новина ще има за Стара Загора ? Кмете , кмете що пак проспа и тази година ?

    Коментиран от #24

  • 2 Софиянеца

    84 5 Отговор
    Голема инвестиция склад. И защо е тайна кой си връща от чужбина крадените пари под формата на чужд инвеститор?
  • 3 Чъки

    84 3 Отговор
    Заводи кога ще има складовете не произвеждат продукция!

    Коментиран от #7, #9

  • 4 РАДЕВ - КОШМАРА НА... БОРИСОВ

    52 16 Отговор
    Гарантирано от ГЕРБ: бетон и асфалт навсякъде!
  • 5 Софиянеца

    49 2 Отговор
    Баба Пена перачката си направила фирма в Австрия и си наела някой австриец да и е лице на фирмата!
  • 6 Немски чорбаджии

    41 7 Отговор
    Турски еничари, български Роби! Подпис Тиквата!
  • 7 Далавера

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Чъки":

    Обаче произвеждат КОМИСИОННИ!
  • 8 Гларус

    38 1 Отговор
    Складови бази в Пловдив колкото искаш! Пита се в задачата, каква е идеята на подобно съоръжение предвид на текущата обстановка. Идеята, че се строи за да се изперат едни пари не е дълеч от смисъл.

    Коментиран от #18

  • 9 Дори и да има

    39 1 Отговор

    До коментар #3 от "Чъки":

    И ако направят заводи, кой ще работи там? Миролио и Язаки от години имат обяви за работа и винаги има недостиг на работници. Причината е очевидна - уговорката е да дават нищожно месечно заплащане, интерес и от цигнските квартали няма вече, и турските паланки се изучиха. Отначало бяха надъхани да живеят и работят в градовете, но като видяха как живеем и точно както нас си казаха - друг да живее така, аз си отивам.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кой е инвеститора?

    27 1 Отговор
    Тайна ли е кой инвестира в нашата родина?
  • 12 Нощен ...

    41 4 Отговор
    Унищожат плодородна земя за да направят склад ! Унищожават девствена природа за да си правят хотели и къщи ! Това е съвременна демократична , европейска България !
  • 13 Крум

    32 4 Отговор
    Голям паркинг с тоалетни,няколко капанчета и проститутки.Те това е логистиката на Западният инвеститор.Поредният бетон излят на златна земя за производство на храна.
  • 14 БСП София

    8 20 Отговор
    Ма той Радев ги докара! С пари на Божков и Василев!
  • 15 Разбойник

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Голяма акционерно дружество от село Разбойна
    Че правим складове,понеже на есен,че преслушваме мандри,първо в Разбойна после и в други градове.
  • 16 кольо

    4 23 Отговор
    Tова е НОВИНА,това е което нормалните хора искат да се случва и оценяват.Това е резултат от разумна политика и рална полза за държавата и народа..И ако онези, които се занимават с фабрикуването на компромати ,се бяха заели да свършат нещо полезно за държавата ,нямаше да се отвръщаваме сега от тях.Едни безделници от кухнята на прецедента и техни поддръжници –ДА СА ВЪРШИЛИ НЕЩО ДОБРО ,ЗА ДЪРЖАВАТА??????
  • 17 петър

    6 12 Отговор
    Да ,така е,дни работят ,мислят как и какво полезно да направят за народа и държавата,други се разножда по екскурзии ,а и да не ,с години бездействат ,паразитират и така нищо работа от тях. Нещо повече - позволяват си ,да създават затруднения и се опитват да ни маниполират с неверни твърдения.Всъщност ,на тези хора просто им отива да стоят от страни , да парадират с власт и безделие.НЕ УВАВАЖАВАМ ТАКИВА ТЪРТЕИ..ТЕ СА ПАГУБНИ ,НЕ САМО ЗА ДЪРЖАВАТА ,ЗА ВСИЧКО КЪДЕТО И ДА СЕ НАМИРАТ..ТАКЪВ ТИП ХОРА ОБЩЕСТВОТО НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИ.

    Коментиран от #19

  • 18 ИнЪт

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гларус":

    Както и да се бетонират плодородните земи в пловдивско.
  • 19 ХАХ аа

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "петър":

    Последно , Кольо или Петър ?
  • 20 Васил

    11 1 Отговор
    Е нема що голяма инвестиция нищо не се произвежда демек БВП=0 само производното и износа движи икономиката търговията с нищо не допринася.
  • 21 hremko

    4 1 Отговор
    Ако е наш човек-добре. Ако е друг - ще трябва яко да се изръси и чао инвестиции!
  • 22 Мордекай

    5 4 Отговор
    Червения троляк пак се активизира , те мразят всичко което води да развитие на българската икономика. Що това що онова , глупаци , вместо да кажат браво , те дрънкат копейки , нещастници. Складове , защо складове , казано е и производствени помещения , глупаци такива , Амазон от складове стана най богатата фирма, смешници.
  • 23 БКП сопол Роско

    2 0 Отговор
    Откраднатите офшорни милиарди ще построят набързо едни халета "клас А" от сандвич-панели и после ще искат да ги обявят за безданъчна и безконтролна зона! В близост до НАТО-вското летище Граф Игнатиево - то самото наименование на летището е голем гъзобърк за британците и американците!) После ще търсят наематели, които пък от своя страна ще търсят липсващите квалифицирани работници и инженери! И до тука с бизнес хвалбите!
  • 24 Пха

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОЮ":

    С тоя пропаднал участък на магистралата кой нормален ще дойде да си чупи колите с 90км ограничение.
  • 25 Чешит

    1 0 Отговор
    Собственика на Всяка новопостроена сграда , било то складове в БГ ще започва да плаща допулнителни данъци на държавната хазна, какво се оплаквате само!
  • 26 Чешит

    1 0 Отговор
    Държавата ще се пълни с нови данъци, а това е добре за всички, ще има пари за пенсийки!!!
  • 27 Панчо Владигеров

    1 0 Отговор
    То храна има бол, данъци трябва някой да плаща, а братята роми можеш да ги хванеш единствено за ... дядовия