Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 14:32 2 392 1

„Газпром” бяга в Швейцария

  • газпром-
  • офис-
  • германия-
  • швейцария

Офисите на руския газов гигант в Берлин и Лондон ще се обединят. Новият им адрес ще бъде в Швейцария. Мярката се тълкува от икономисти като опит за намаляване на влиянието на ЕС върху продажбите на газ от страна на компанията. За момента все още не е ясно дали всички или само част от подразделенията разположени в Берлин ще бъдат пренасочени в Швейцария.

За Германия това ще е тежък удар, тъй като от там в момента 180 служители управляват офисите на „Газпром” в 20 държави не само в Европа, но и в Централна Азия, САЩ и Мексико. Във Федералната република работят също така и над 1000 служителите в 40 от дъщерните фирми на компанията.

Това, че Москва възнамерява да се премести в Швейцария, е напълно разбираемо, коментират специалисти припомняйки, че наскоро комисарят по „Енергетика” на ЕС Гюнтер Оттингер заяви, че с водената енергийна политика Владимир Путин се опитва да вдигне страната до равнището й от времето на бившия Съветски съюз.

За Швейцария новината е добра, след като в средата на тази година много от офисите в центъра на Цюрих останаха празни. Credit Suisse и Allianz преместиха своите сътрудници в офиси извън центъра на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Архипов

    0 0 Отговор
    "погнали наши городских"