Last news in Fakti

19 Август, 2020 22:23 3 910 3

Промениха статута на атрактивни имоти

  • правителство-
  • решение-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Община Хисар ще управлява резерват „Античен град в курорта Хисар“

Промениха статута на атрактивни имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Община Хисаря ще управлява имот-изключителна държавна собственост, представляващ Археологически резерват „Античен град в курорта Хисар“, реши правителството, като за срок от 10 години безвъзмездно предостави за управление имот - изключителна държавна собственост, на община Хисаря. Предоставянето на имота на общината ще допринесе за обогатяване културно-историческото наследство на местно ниво, ще подпомогне популяризирането на недвижимата ценност и превръщането ѝ в съществен фактор за разширяването на културния туризъм на местно ниво. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Археологическия музей - гр. Хисаря.

За частна държавна собственост са обявени две сгради в гр. Стара Загора, област Стара Загора, разположени в близост до железопътната инфраструктура. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. Преобразуването на сградите и премахването им е необходимо за изпълнение на проект „Реконструкция на гарови комплекси Стара Загора и Нова Загора” на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 (ОПТТИ). За едната сграда е предвидено тя да бъде възстановена със запазеното съществуващо оборудване на същото място. Другата сграда не функционира по предназначение и в нея не са разположени обекти на железопътната инфраструктурата, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бацо

    5 0 Отговор
    Тъкмо ще ги купя скоро с един шкаф
  • 2 Крадци и бездарници

    10 0 Отговор
    Често ходих в Северозападна, селата изчезват, минаваш и гледаш, на всяка порта по два НЕКРОЛОГА, Пред селското магазинче няколко алкохолици пият, и някоя баба тръгнала за хляб! ПУСТОШ, ТЪЖНА КАРТИНКА, ТОВА НАПРАВИХА ПОЛИТИЦИТЕ, КРАДЦИ, МАФИОТИ ОТ ДЪРЖАВАТА!!!
  • 3 Шмен ДЙо Капелата

    0 0 Отговор
    До сига са сдържах, ама сига ша видите ко са кай далавера.....