Last news in Fakti

27 Август, 2020 09:39 6 797 9

БДЖ продава апетитен имот в Приморско

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут-
  • бдж-
  • приморско

Правителството промени статута на редица имоти

БДЖ продава апетитен имот в Приморско - 1
Снимка: БГНЕС

Кабинетът даде съгласието си „Холдинг БДЖ” ЕАД да продаде недвижими имоти, находящи се в гр. Приморско, област Бургас. Решението предвижда продажбата да се извърши чрез електронен търг при условията и по реда на Наредбата за електронната платформа за продажба на имоти - частна държавна собственост, и на имоти - собственост на търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала, както и по цена, не по-ниска от определената от независим оценител. По този начин допълнително ще се извърши увеличаване на приходите и понижаване на разходите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, тъй като тези недвижими имоти не са необходими за оперативната дейност на дружеството.
За частна държавна собственост бяха обявени общо 16 сгради, разположени в гр. София, гр. Мездра, гр. Димово, гр. Провадия, с. Ясеновец, с. Борущица, с. Венчан, с. Невша, с. Житница, с. Мадара и с. Първомайци. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради отпадналата необходимост от използването им, както и лошото им конструктивно състояние. В сградите не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт. През тях не преминават действащи кабели и съоръжения на железопътната инфраструктура, както и нямат функционално и технологично значение за сигурността на железопътните превози.

С три правителствени решения за публична държавна собственост са обявени общо девет имота, разположени на територията на с. Завой, община Тунджа и в гр. Ямбол. Правителството предостави безвъзмездно тяхното управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Това ще позволи реализацията на обект „Модернизация на участък Ямбол-Зимница, при гара Завой“ и на обект „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за железопътен участък Пловдив-Бургас“, които са част от проекта с национално значение „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас-фаза 2“.

Правителството обяви също така имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на Министерството на вътрешните работи, за публична държавна собственост. Имотът се намира в гр. София - район „Красна поляна“ и се използва за изпълнение функционалните задължения на дирекция „Български документи за самоличност“ към МВР.

На община Дупница се предоставя правото на управление върху имоти - публична държавна собственост. Имотите се намират в гр. Дупница, пл. „Свобода“ № 1, и представляват два самостоятелни обекта, намиращи се на трети етаж в пететажна административна сграда. Към момента те се използват от общинската администрация, като в тях работят служители, предоставящи социални услуги, и служители от звеното за местни данъци и такси. Досега имотите са били в управление на областния управител на област Кюстендил.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    15 3 Отговор
    "апетитно" няма по Черноморието !
  • 2 гражданин

    2 22 Отговор
    знаем го тоя имот, едно боклучиво блокче, на пета линия, на поне 200 метра от морето

    Коментиран от #7

  • 3 мечо

    3 5 Отговор
    ама защто имат имот там то там нияма влак от бургас има прес пазарджик за софия които иска сас влак да патува

    Коментиран от #9

  • 4 Рошко

    10 2 Отговор
    Ще се строи пак яко, направо бетонирайте от влашко до турско и да се приключва с въпроса
  • 5 Хах

    10 1 Отговор
    Е как го съобщават като е апетитно????
  • 6 Бичкию

    14 1 Отговор
    Искат за ти кажат, че някой от разбойническата дружина си го е апнал и нема нужда да се абиш да участваш за почивната станция! Почна се разпродажбите, преди краяю
  • 7 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "гражданин":

    ДОСТА БЛИЗО СИ Е ДО ПЛАЖА. РАЗКОШНА ПОЧИВНА БАЗА ЗА РАБОТЕЩИТЕ. БЕШЕ.
  • 8 Гербераси долни

    3 1 Отговор
    Наистина е апетитно и миналата година му направиха основен ремонт на последния етаж .
  • 9 Габи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Я се научи първо да пишеш правилно!