Last news in Fakti

30 Септември, 2020 22:10 2 475 0

НКЖИ ще управлява 8 имота

  • правителство-
  • промяна-
  • статут-
  • имоти-
  • ловеч-
  • нкжи

Правителството промени статута на редица имоти

НКЖИ ще управлява 8 имота - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет предоставя на община Ловеч правото на управление върху „Казакова къща“. Имотът, който е публична държавна собственост и е с площ 158 кв. м, се намира на ул. „Марин Поплуканов“ № 6 в ловешкия квартал „Вароша“. Към момента е в управление на областния управител на област Ловеч. В резултат от приемане на акта на Министерския съвет ще бъде предоставен за нуждите на Художествената галерия в Ловеч.

Правителството прие Решение с което от Министерството на отбраната се отнема поради отпаднала нужда поземлен имот, намиращ в област Благоевград, община Симитли, гр. Симитли, м. „Горна Драчевица”, с площ 152 964 кв. м, застроена и незастроена площ, застроен с 10 сгради с обща застроена площ 3068 кв. м. Имотът се предоставя безвъзмездно за управление на Министерството на икономиката и статутът му се променя от публична в частна държавна собственост.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на осем имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на гр. Чирпан, община Чирпан, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на обект „Модернизация на железопътен участък Оризово - Михайлово“, част от проекта с национално значение „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас-Фаза 2“.
На НКЖИ безвъзмездно се предоставя управлението и на седемнадесет имота - публична държавна собственост, разположени на територията на с. Завой, община Тунджа, област Ямбол. Това ще позволи реализацията на обект „Модернизация на участък Ямбол-Зимница, при гара Завой“, част от проекта с национално значение „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив-Бургас-фаза 2“.
С друго решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост за изграждането на трасето на железопътната линия „гара София - Волуяк“ и за изместване и реконструкция на съществуващи съоръжения на техническата инфраструктура за проект „Развитие на железопътен възел София“ в същия участък. Имотите се намират на територията на с. Волуяк, Столична община, а средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред Административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.
Правителството одобри отчуждаването на имоти - частна собственост за модернизацията на железопътната линия София - Пловдив в участъка Елин Пелин - Ихтиман. Имотите се намират в землището на с. Пауново, община Ихтиман, Софийска област. Средствата за обезщетяване на собствениците или правоимащите лица на засегнатите имоти - частна собственост са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА