Last news in Fakti

19 Ноември, 2012 14:50 4 297 6

Искат да купят и разрушат дома на Хитлер

  • къща-
  • хитлер-
  • австрия-
  • браун ам ин-
  • русия-
  • депутат

Руският депутат от партия „Единна Русия” Франц Клинцевич е готов да купи родната къща на Адолф Хитлер, за да я разруши. Къщата, която се намира в австрийския град Браун ам Ин, където на 20 април 1889 г. е роден фюрерът, се продава за 2.2 млн. EUR. Клинцевич се надява с помощта на спонсори да събере сумата. Вадим Соловьов, член на фракцията КПРФ на руската Дума, предполага, че комунистите могат да вземат пари за покупката на къщата от партийната каса.

Председателят на Московската антифашистка централа (МАЦ) Евгений Прошечкин уталожи малко страстите като заяви, че първо трябва да се провери дали е възможна продажбата на чужденци. Дори да се стигне до покупка, новите собственици ще трябва да се съобразят с някои изисквания, като например запазване автентичността на фасадата.

В началото на септември беше публикувана информация, че къщата може да бъде превърната в жилищен комплекс, а имотите в него да се продават срещу 500 000 EUR. Друга възможност е постройката да бъде превърната в музей.

Къщата на Хитлер е необитаема от септември 2011 г. Собствеността на имота през години се е сменяла няколко пъти. През XIX век на партерният етаж се е помещавала пивоварната на семейство Поммер. През 1938 г., по идея на Мартин Борман (личен секретар на Хитлер) сградата е превърната в музей на нацисткото изкуство. След Втората световна война имотът отново бива върнат на Поммер. Къщата е била също така училище, градска библиотека, банков клон, технически институт и център за рехабилитация на деца-инвалиди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Ако е вярна идеята на ФРАНЦ КЛИНЦЕВИЧ,то явно авантюристите
    които консумират идеята на комунизма още заблуждават обикновените хора! АЗ бих му написъл по български:ФРАНЦ да
    вървиш на........................,като си
    прокламираш идеята да събориш къщата на ХИТЛЕР,ПО ХУБАВО
    иди и изрови х.. на СТАЛИН и му направи една орална любов
  • 2 комунист шит

    0 0 Отговор
    М, да, гадните комунисти първо да съборят къщата на Сталин и останките на лагера ГУЛАГ и след това да се занимават с глупости.
  • 3 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    ТОЯ НИЩО НЕ КАЗВА ЗА ВОЙНАТА СРЕЩУ ДВУМИЛИОННАТА ТОГАВА ФИНЛАНДИЯ И КАК НАВЛЯЗОХА С ПОЛОВИН МИЛИОННА ,,ЧЕРВЕНА'' АРМИЯ ! ВЯРНО Е ЧЕ ФИНЛАНДЦИТЕ ЗАГУБИХА ОБАЧЕ ПРЕДИ ТОВА ГИ НАПРАВИХА ДИВИ С НАД 240.000 УБИТИ И РАНЕНИ РУСКИ АГРЕСОРИ ! ТА НЕЗНАМ КАКВО ИСКАТ ДА БУТАТ ОБАЧЕ И ТЕ НЕ СА ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ ! В ИСТОРИЯТА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА ЕДИН ФАКТ И ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО КАКТО ВСИЧКИ ЗНАЕМЕ ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ! ТА НЕМСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ ДОНАСЯ НА ХИТЛЕР ЧЕ НА РУСКО– ПОЛСКАТА ГРАНИЦА ИМА СТРУПАНИ МНОГО РУСКИ ВОЙСКИ КОИТО ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ НАХЛУЯТ В ПОЛША С ЦЕЛ РАЗДЕЛЯНЕТО НА ПОЛША НА ДВЕ ! РУСНАЦИТЕ НЕ ОЧАКВАТ ЧЕ ХИТЛЕР Е РАЗГАДАЛ ТЕХНИЯ ПЛАН ! С 24 ЧАСА ХИТЛЕР ГИ ИЗПРЕВАРВА И НАНАСЯ ПЪРВИ УДАРА ! РУСНАЦИТЕ СА ИЗНЕНАДАНИ И ПРЕМАЗАНИ НА САМАТА ГРАНИЦА . ГУБЯТ МНОГО ВОЙСКА И ТЕХНИКА. ТОВА Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ХИТЛЕР ДА НАПРЕДНЕ МНОГО БЪРЗО ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА СТРАНАТА ТЪЙ КАТО ВЕЧЕ ПОЧТИ НЯМА ДИВИЗИЯ КОЯТО ДА ГО СПРЕ ! НЯКОЙ ДА ЗНАЕ ЗА ТОВА ...???
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Г-жо БОГДАНОВА благодаря за корегирания коментар,но така също благодаря и за запазването на оригинала!.........опитах се да отговоря на писмото ВИ с текст но не се получи изпращането!
  • 5 Русская

    0 0 Отговор
    франц клинкевич не руският, а еврей. у русских нет имени франц и тем более фамилии клинкевич. НЕ РУССКИЙ, А РОССИЙСКИЙ!
  • 6 куку

    0 0 Отговор
    Нищо няма нито да купят, нито да съборят! Къщата и сега е обществена библиотека, а отпред винаги има цветя????