27 Януари, 2021 10:51 6 199 10

Руски милиардер превръща остров в лукс комплекс

  • скорпиос-
  • остров-
  • риболовлев-
  • лукс-
  • къщи-
  • инвестиция

Остров Скорпиос се превръща в елитна туристическа дестинация

Руски милиардер превръща остров в лукс комплекс - 1
Снимка: Shutterstock

Преди 8 години руският милиардер Дмитрий Риболовлев купи остров Скорпиос за 153 млн. USD и обеща да го превърне в луксозно райско кътче. Това вече е факт. Предприемачът е готов да инвестира в луксозен комплекс от къщи 200 млн. USD.

Островът е с площ 200 акра и се намира в близост до западния бряг на южната ни съседка. Той става известен след като на него през 1968 г. се жени първата дама на САЩ Жаклин Кенеди за гръцкия милионер Аристотел Онасис.

Предвидено е на острова да бъдат изградени 12 луксозни къщи с 48 спални. Ocнoвнaтa идeя нa прoeктa e мaкcимaлнo дa ce изпoлзвa ecтecтвeния рeлeф нa ocтрoвa. Прeдвидeнo e в кoмплeкca дa имa тeниc кoрт, пoлe зa гoлф, SPА, рecтoрaнти, излoжбeни зaли, плoщaдкa зa хeликoптeр и приcтaнищe зa яхти. Тoвa щe e първият лукcoзeн жилищeн кoмплeкc зa пoчивкa нa cрeдизeмнoмoрcкия ocтрoв.

Очаква се след като комплексът бъде готов през 2024 г., в него да бъдат разкрити 130 постоянни работни места.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3839

    21 7 Отговор
    Хубаво прави. Дай Боже все повече руски олигарски и с българските пари от Балкански поток, ЛУКОЙЛ, енергетиката, да построят раят на земята. От бг парите не са малко никак.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Behemoth

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "3839":

    Таман е близо и българските крадци на български пари ще прескачат на почивка...
  • 3 Хохохо

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "3839":

    Така е, ама има още едни милиарди за самолетчета на картинка.

    Коментиран от #7

  • 4 СССРБарета

    11 4 Отговор
    Ах, че бедни и фалиращи руснаци значи!

    Коментиран от #6

  • 5 сила

    8 3 Отговор
    ОСТРОВА НОСИ ЛОШ КЪСМЕТ И СМЪРТ....да пита семейство Онасис
  • 6 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #4 от "СССРБарета":

    Гольовци нещастни , шефа на Оракъл Лари Елисън прави нещо подобно , само че сто пъти по-голямо и на Хаваите !! Крайната цел е остров НАПЪЛНО НЕЗАВИСИМ от външния свят нито за енергия , нито за храна !! Само постоянните жители , основно обслужващ персонал са над 3500 !! Всички автомобили и соларни инсталации с батерии естествено ще са от Тесла , а крайната инвестиция се очаква над 100 милиарда , повече от състоянието на всички умрели ушанки накуп !! И това е само един проект на само един американски милиардер , при това извън първите десет !!
  • 7 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хохохо":

    Ами намери ги по-евтини , бе отворко !!! Щото аз веднага ще ти намеря пет американски фирми , дето ще ти построят потока на половин цена !! Да не говорим за китайски , дето и десет пъти по-евтино може да стигнат !! Ама не ги викат , що ли ?? А уж с руснаците са дружки , а , хахах !! ДАже в Русия не ги викат , че ще се разчуе колко краднат от "тръбичките" !!!
  • 8 Боцмана

    3 3 Отговор
    Същото райско кътче строят на остров Свети Иван намиращ се до Созопол.Не знам защо това не се отразява по новините.Чухме от работниците че проектът е на стойност 65 милиона €.
  • 9 ото

    1 1 Отговор
    А гробище ще има ли на острова...или там ще са безсмъртни?
  • 10 ЦарВул

    0 1 Отговор
    Ама Вие не знаете ли?ПУТИН ГО КУПУВА!!ОНОВА ТАМ В РУСИЯ,ВЕЧЕ НЕ МУ АРЕСВА И СИ ТЪРСИ НОВО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО И УКРИТИЕ,ЧЕ КАТО ДОЙДЕ НАСИР.ЛНИ ЩЕ ВИДИ ДЯВОЛ ПО ПЛАДНЕ!!!!!