Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 11:11 2 600 3

Пазар, който се влияе от купувачите

  • дубай-
  • оае-
  • имоти

Търговията в Дубай ще е вяла поне още 2 години

Пазар, който се влияе от купувачите - 1
Публикувано във факти.бг: Снимка: Shutterstock

Строителни предприемачи в Дубай са на мнение, че пазарът на недвижими имоти ще е вял поне още 2 години, тъй като емирството ще трябва да се възстанови от негативните последствия от пандемията. „Имотите продължават да поевтиняват, но по-ниските цени могат да са отлична възможност за инвеститорите” е мнението на председателя на строителната компания Damac Хюсейн Санджан. По думите му, имотите от първични пазар са с 10% по-скъпи от тези от вторичния.

С 12.3% са поевтинели жилищата през януари тази година спрямо същия месец на миналата. Спрямо декември се отчита незначително повишение в рамките на 0.1%.

Едва ли на пазара ще започне реализирането на редица нови проекти при сегашните условия, тъй като на пазара така или иначе има свръхпредлагане. Все пак в някои сегменти се наблюдава ръст в търсенето. Пазарът обаче е съсредоточен в луксозния сегмент – най-вече къщи, които са готови за обитаване.

Цените на жилищата в Дубай ще се възстановят. Емирството ще излезе от кризата, макар и в по-дългосрочна перспектива.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колбасо от Батановции

    7 0 Отговор
    Много, ама много се вълнувам от пазара на недвижими имоти в Дубай!!!!
  • 2 винкел

    3 0 Отговор
    Кои пазар не се влияе от купувачите?
    Аз например строя апартаменти и сам си ги купувам!
  • 3 Баро

    1 0 Отговор
    А в България пазара се влияе от нивите Има ли ниви има купувачи няма ли ниви няма купувачи