Last news in Fakti

23 Април, 2021 15:07 2 803 0

Замразяване на наемите за 3 години

  • дубай-
  • оае-
  • наеми-
  • договор-
  • замразяване

Дубай с нова мярка в резултат на пандемията

Замразяване на наемите за 3 години - 1
Снимка: Shutterstock

Нотариалната камара на Дубай съобщи, че обсъжда въвеждането на ново положение в договорите за наем. То ще фиксира наема за период от 3 години след сключването на договора. По този начин властите искат да осигурят стабилност и предсказуемост в сегмента. Това е важно както за наемателите, така и за собствениците.

Обединените арабски емирства вече имат опит в урегулирането на наемните отношения. Така например, в Шардж още от 2007 г. действа закон за замразяване на наемите. Той забранява на собствениците да повишават наемите в рамките на 3 години от момента на подписването на договора.

Абу Даби също ограничи годишното повишаване на наема максимум до 5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА