Last news in Fakti

26 Декември, 2012 09:18 3 002 2

Данък „Богатство” и в Русия

  • данък-
  • богатство-
  • закон-
  • русия-
  • путин

Данък „Богатство” както за луксозните жилища, така и за автомобилите, трябва да бъде въведен през първата половина на 2013 г. Това съобщи преди дни пред парламента президентът Владимир Путин. Според него, престижното и демонстративно потребление, трябва да се облага с допълнително финансово бреме.

Идеята за въвеждането на подобен данък не е нова за Русия. Проблемът е, че законодатели, чиновници и участници на пазара на недвижими имоти, не могат точно да определят къде е ценовата граница между елитните имоти и тези бизнес клас. От партия „Справедлива Русия” предлагат с данък „Богатства” да се облагат имоти на стойност над 30 млн. рубли и автомобили, чиято цена е над 3 млн. рубли. Това обаче означава, че новият данък на практика ще трябва да се плаща от почти всички собственици, които разполага с жилища на 100 кв.м в центъра на руската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джингиби

    0 0 Отговор
    Браво на братушките!
  • 2 СССР

    0 0 Отговор
    какво се занимаваш с глупости защо досега не си ги растрелял и пратил тия богаташчета в трудови лагери с конфискация на имуществото им за какво са ти тия тйни служби ти за държавата ли си или за тия дето я ограбиха и предадоха връщай всичко което са заграбили и дори ги растрелвай на място както правеше сталин