Last news in Fakti

28 Декември, 2012 12:01 15 004 6

Фаталната 2013 г. руснаците ще я полеят с уиски, а не с водка

  • водка-
  • русия-
  • уиски

Ако някой е планувал да посрещне новата 2013 г. в Москва с чаша руска водка в ръка, може да остане разочарован. Това прогнозират руските бизнес издания.

Според тях за първи път руснаците ще кажат сбогом на традиционната водка и ще заложат на чуждестранното питие. Уиското стана най-бързо растящият сегмент на пазара на алкохолни питиета за 2012 г.

„Кризата допълнително кара руснаците да псоягат към уиското“, обяснява директорът на Центъра за изследване на федералния и регионалния пазар на алкохола Вадим Дробиз. Според него потребителите искат поне в новогодишната нощ да се почувстват като преуспели. „Това е в природата на руснаците. Те искат поне в новогодишната нощ да пият уиски като богаташите, защото знаят, че не могат да си позволят луксозна кола, голяма къща и успешна кариера“, казва Дробиз.

Експерти пресмятат, че ако се съберат всички бутилки алкохол, изпити от руснаците за новогодишните и коледните празници, ще се получи редица, която може да се наложи на земния екватор 17 пъти.

Все пак не трябва да се забравя, че в провинцията много от руснаците ще посрещнат 2013 г. с домашно направен самогон.    


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 0 Отговор
    Свърши ли водката, свършва Русия.
  • 2 дедо стефчо

    0 1 Отговор
    Мале, мале и в Русия изоставят традициите :)
  • 3 xxx

    1 0 Отговор
    Ну,молодец!
  • 4 бай Мичо Бейзадето

    1 0 Отговор
    Да са живи и здрави!А това че американците пият само уиски,не ги први по успяли.Печатницата на пари/ФЕД/ е тази която им дава самочуствието,но то скоро ще свърши,защото в природата няма такова нещо като безплатен обяд.
  • 5 пияч-математик

    1 0 Отговор
    Земният екватор е около 40 000 км. По 17 пъти - прави 680 000 км. В метри - 680 000 000. В сантиметри - 68 000 000 000 (68 милиарда!). Току-що премерих диаметъра на първата ми попаднала еднолитрова бутика - 8 см. Което ще рече, че руснаците пият за ден-два 8 500 000 000 литра алкохол. 8.5 милиарда! Като прочетем статистиката, че в цялата Руска федерация живеят 140 000 000 души, излиза, че всеки руснак, рускиня, руска баба и дядо, пеленаче, дете, инвалид и трезвеник, пият за два дни по над 60 литра твърд алкохол...
  • 6 Барба

    0 0 Отговор
    Може да смятат бутилките по дължина...