Last news in Fakti

7 Януари, 2013 00:07 2 308 0

По-малко имоти ще купуват в Канада

  • канада-
  • цени-
  • жилища-
  • прогноза-
  • британска колумбия

С около 2% по-малко сделки с жилища ще бъдат извършени през 2013 г. в Канада в сравнение с изминалата година, прогнозират от Канадската асоциация на недвижимите имоти (CREA). Според техни експерти, цените ще останат почти същите като може да има минимално увеличение от 0.3%.

Високите изисквания на банките към кредитополучателите е сред основните фактори, които и през тази година ще окажат негативно влияние върху количеството сделки.

Най-силен спад в броя на реализираните покупко-продажби има в Британска Колумбия (-10.7%), а ръст от 13%  се отчита в Албърт.

Средната цена на жилищата се очаква да достигне 365 100 USD, което ще е с 0.3% по-високо в сравнение с 2012 г. По-евтино ще се продават имоти в Британска Колумбия и Онтарио.

„Картината на пазара на недвижими имоти през 2013-а няма да се различава много от тази в предходните 10 години”, коментират експерти от CREA.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА