Last news in Fakti

18 Януари, 2013 17:26 2 143 1

Бум на нови жилища в Саудитска Арабия

  • жилища-
  • саудитска арабия-
  • икономика-
  • строителство-
  • инвестиции

През третото тримесечие на 2012 г. в Саудитска Арабия бяха пуснати в експлоатация 6000 жилища. Още 100 000 апартамента се планира да се появят до 2015 г. Икономиката на Кралството, което е износител №1 на петрол, се явява най-мощната в арабския свят. Това обяснява защо правителството ще похарчи 219 млрд. USD през тази година за инфраструктура, образование и здравеопазване.

През 2012-а цените на жилищата продължиха да растат. Прогнозите са, че търсенето ще се увеличава и през тази година, тъй като според демографските показатели се наблюдава превес на населението в средна възраст, което се явява основата група купувачи на жилища. В същото време в големите градове на Саудитска Арабия живеят над 5.5 млн. имигранти, което допълнително води до „глад” на жилищна площ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    0 0 Отговор
    страно.... други медии пишат съвсем противоположни "данни" за ОАЕ....