Last news in Fakti

26 Април, 2021 09:23 2 480 3

Изкопи подкопават основите на десетки къщи

  • смолян-
  • къщи-
  • изкоп-
  • подкопаване-
  • имоти

Собствениците трудно стигат до имотите си в Смолян

Жителите на квартал "Устово" в Смолян подадоха жалба в прокуратурата срещу изпълнението на проекта за водния цикъл в областния град. Хората твърдят, че изкопните дейности, които се извършват, подкопават основите на домовете им. Местните твърдят, че нямат нормален достъп до къщата си, защото е разкопано. По думите им от месец и половина питейната вода изтича, но никой не обръща внимание на проблема.

Представителите на ВиК дружеството изказа своето становище. Те заявиха, че са направили предписание и надзорникът е спрял строителството, за да се намери друго проектно решение. Щетите по домовете ще бъдат покрити от този, който ги е направил, обясни юрисконсултът на ВиК. Той допълни, че от дружеството ще се съобразят с всички постъпили жалби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 0 Отговор
    Ти си алчен бизнесмен, на който му се дострояло хотел насред стари къщи. Искаш да купиш на безценица хубавите имоти, но хората не си ги продават, или ако ги продават им искат много висока цена. За щастие или притежаваш земята в близост, или тя е общинска, но имаш свои хора в община, вик, пътстрой или някоя друга агенция, която е готова да ти удари едно рамо. Едни ремонтни дейности в близост до имотите ще причинят редица проблеми на собствениците. Основи се подкопават, мази се наводняват, конструкция помръдва, фасади се напукват...... Цената на имотите пада. Собствениците се опитват да се отърват от проблемните си сградички. Явяваш се ти - спасителят с пачките, който е готов да "рискува" с тези нестабилни къщури и да наплати наръка половината пазарна сума на собствениците, да ги "отърве", от опасните им сгради. Голям бизнес, братче. Пазарна икономика по Ганьовски - Балкански инвеститор на годината.
  • 2 Подлогите на хунтата разрушиха...

    4 0 Отговор
    Цялата държава!Как ще се възстановява всичко това без силови методи,на логично мислещите ще бъде много трудно да им се обясни?
  • 3 😁😁😁😁

    4 0 Отговор
    ... руснаците са виновни...😁...просто няма да е кой друг...