Last news in Fakti

21 Януари, 2013 12:30 3 481 0

Италия с изкуствени острови

  • италия-
  • остров-
  • инвестиция

В градчето Риччоне, което е разположено на брега на Адриатическо море в италианската провинция Римини, се планира да бъдат изградени изкуствени острови. Името на проекта е T.H.E.R.E, а автор е компанията Sealine Lab, която е част от Университета по архитектура. По предварителни изчисления инвестицията е на стойност над 1 млрд. EUR и се финансира от група предприемачи от Саудитска Арабия, Англия и Холандия.

Плановете са островът да е дълъг почти 1 км. и да е разположен на 5 км. от Риччоне. Капацитетът му ще е 9000 души и 400 яхти и лодки. На островите освен ваканционни апартаменти, ще бъдат изградени всички съпътстващи съоръжения, като се започне от магазини, ресторанти, атракциони, яхтено пристанище.

Разбира се, няма как да не се направи аналогия с изкуствените острови в Дубай. Още повече, че авторите на проекта не предвиждат изграждането на брегова ивица, а по-скоро си представят островите като естествено продължение на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА