Last news in Fakti

29 Април, 2021 09:21 3 572 9

Русия приема ключов закон

  • златна виза-
  • русия-
  • инвестиции

Чуждестранни инвеститори по-лесно ще купуват имоти

Русия приема ключов закон - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на икономиката на Русия представи проектозакон за въвеждане на „Златна виза“. Сами по себе си тези визи представляват процес, при който кандидатът инвестира в икономиката на страната, а в замяна получава руско гражданство. В случай, че проектът бъде приет, то на чуждестранните предприемачи ще им бъде предоставен по-лесен начин за получаване на гражданство. Това ще спомогне и за ръст на руската икономика създаването на нови работни места.

Чуждестранният инвеститор трябва да вложи минимум 10 млн. рубли, или 133 450 USD в бизнес или да купи недвижим имот на стойност не по-ниска от 30 млн. руски рубли, което прави 400 528 USD. Одобрените кандидати ще получат достъп до същите права, както и руските граждани като откриване на бизнес, достъп до социални услуги, медицинска застраховка, и безвизово влизане в 118 държави, с които Руската федерация има споразумение. В случай, че законопроектът бъде одобрен той ще влезе в сила в средата на 2022 г.

„Русия се присъедини към растящия списък с държави, предлагащи гражданство срещу инвестиция. Редица правителства се убеждават в жизнеспособността и печалбата на тези програми и стимулирането на националното развитие, особено след необходимостта от възстановяване в резултат на пандемията от коронавируса“, казва Майк Емет, генерален директор на CS Global Partners.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатмак

    6 9 Отговор
    Денег нет...
  • 2 Глад, майка!

    7 11 Отговор
    Тия яко ги подгони глада и за долари са готови да продадат и майчиното си мляко. А с руския паспорт, който предлагат, можеш да се движиш свободно единствено в кочината, за навсякъде другаде се иска виза. Егати унижението!

    Коментиран от #7

  • 3 СНГ

    1 8 Отговор
    Съюз на нищите и гладните
  • 4 onq

    2 7 Отговор
    Предполагам, че ще има километрични опашки за руски паспорти. Дето се вика, от сега да почват да печатат, щото после няма да могат да насмогнат. От американското посолство, където традиционно има опашки за визи, вече са започнали да си гризат ноктите от яд, ще ще ги бият по дължина на опашката.

    Коментиран от #5, #9

  • 5 Добрин

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "onq":

    Само мизерници като Жерар Депардьо и Стивън Сегал ги искат тия тъпи руски паспорти. Виж в България и САЩ е друго, все големи хора напират да влизат.
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Русия е най-голямата по площ страна в света. И целият свят да си накупува имоти там, пак ще има предостатъчно земя за руснаците. Но тук, при нас, нещата не стоят така.
  • 7 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Глад, майка!":

    Ти ли ще ми говориш къде се продавала земя на чуженци за пари бе, 4ужд0п0кл0нник0? В САЩ имат цели квартали пълни само с китайци или мексиканци, където белите не смеят да припарят.
  • 8 Дюлгерова

    0 0 Отговор
    Поправка: 10 млн. рубли = 120 362,87 USD
  • 9 Сибирь

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq":

    Мило,скъпо дете, Русия е на трето място в светът по брой на емигранти. И да има километрични опашки. Само украинците там са между 3-4 000 000 . Когато аз подавах документи за да остана там ме записаха за след 5 месеца,за Москва и Питер да не говорим!