Last news in Fakti

24 Януари, 2013 19:56 2 613 8

Мораториум върху всички строежи по Черноморието

  • мораториум-
  • строежи-
  • черноморие-
  • бсп

БСП предлага да бъде въведен мораториум върху всички строежи по българското Черноморие. Проекторешението вече е внесено в деловодството на Народното събрание. Подобна идея се подкрепя и от природозащитници. Става дума за районите. Иракли, Карадере, Камчийски пясъци - Шкорпиловци, Дуранкулашкото езеро - Света Ана, Крапец, Шабленското езеро, "Корал", Аркутино, "Дюни" и Маслен нос, брега и плажовете между "Перла" и резервата "Ропотамо", Белите скали, Боата, Ялата, Калиакра, Ракитник и Лиман. Тези плажове трябва да бъдат обявени за защитени територии от Министерството на околната среда и водите. Задачата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е да създаде регистър на имотите, които са частна и публична държавна собственост в зона от два километра навътре от морския бряг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    4 1 Отговор
    Тея наглеци не спират да втрещяват с огромната си наглост,тръгнали да ми дават акъл за неща,заради които именно те нанесоха на България огромни загуби и глоби от ЕС,то бива бива наглост ама това да си комунист надминава всякакви определения за наглоста и безочието!

    Коментиран от #2

  • 2 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "1111":

    Не че не съм съгласен с теб,ама....
  • 3 1111

    0 1 Отговор
    Иначе само за БСП-то гласувам, ама нещо се обърках сега!!
    Къде ли са ми хапчетата?
    А по морето да се строи трябва.
  • 4 AXXX

    1 0 Отговор
    Нашите комунисти - най-зелените червени.
  • 5 Гошо от Варна

    0 0 Отговор
    "Света Ана, Боата, Ялата..." преписано от не знам къде във всички медии еднотипно. Пълна липса на журналистическа проверка. Имат се предвид съответно плажовете "Ана-Мария", БоЛата и ЯЙлата

    Коментиран от #7

  • 6 руснака

    1 0 Отговор
    няма да е лошо навсякъде да се забрани да се строи по близо от 2 км от морето.
  • 7 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо от Варна":

    Че има ли плаж на Яйлата? Или имаш предвид този на Русалка?
  • 8 Армагедон

    1 0 Отговор
    Мораториума, трябва да бъде върху пълна забрана за продажба на имоти на руснаци! Това автоматично ще спре необходимостта от големи строежи и бързо застрояване. Иначе ,такава инвазия ще ни направят тия пияници ,че въобще няма да се усетим до 10години ,как цялото Черноморско крайбрежие ще стане руска република!