Last news in Fakti

6 Март, 2013 22:18 1 224 1

Без мораториум за строеж по крайбрежието

  • черноморие

Народното събрание не прие налагането на мораториум върху крайбрежните плажни ивици в местностите Иракли, Карадере, Камчийски пясъци - Шкорпиловци, Дуранкулашко езеро - Света Ана, Крапец, Шабленски езера, Корал, Аркутино, Дюни и Маслен нос, Белите скали, Боата, Ялата, Калиакра, Ракитник, Лиман.

„Този законопроект трябва да бъде приет не заради друго, а защото вашата регионална министърка продължава да краде. Тя внася в Министерски съвет проект за решение да открадне половината плаж на Бургас, след което правителството взима решение да уважи позицията на Министерство на финансите, след което вашата регионална министърка поругава решението на Министерски съвет. Вие деинституционализирате държавата. За вас кражбата е въпрос на съществуване”, заяви в пленарната зала депутатът от левицата Румен Петков. „Вие знаете ли, че по време на мандата на тройната коалиция вашият близък партиен другар и съветник на премиера Росен Карадимов придоби почти 49 дка край Шабла за смешната цена от 15 хиляди лева. Това са земи от заменки. Вие знаете ли това? Престанете с този популизъм какво щяло да се случи. Каквото се е случило, се е случило по ваше време" - отвърна Петър Петров от ГЕРБ, цитиран от БНТ.

Като „висша форма на популизъм” окачествиха внесения от Левицата законопроект за мораториум кметовете на Созопол, Приморско, Царево и Поморие на проведена вчера среща. Те припомниха, че именно по време на управлението на Тройната коалиция българското Черноморие е станало свидетел на презастрояване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    И какво стана ? Кучетата си лаят ,кервана си върви ! Популизъм от БСП , популизъм и от ГЕРБ .