Last news in Fakti

19 Май, 2021 16:49 6 340 30

Ще продължи ли поскъпването на недвижимите имоти у нас?

  • шумът на парите-
  • недвижими имоти-
  • пазар

Какво се случва на пазарите в София, Варна и Пловдив

Шумът на парите 2021 за 12-та поредна година чертае картата на икономическите процеси в страната. Събитието ще се проведе на 2 и 3 юни 2021 г. в традиционните 6 панела. Организаторите от Profit.bg, с медийното партньорство на imot.bg и ФАКТИ ще излъчат дискусиите от двата дни на живо онлайн.

Специфичната икономическа обстановка, опустошителното влияние на COVID-19 в някои сектори и влизането на България в чакалнята на еврозоната са само част от факторите, начертали финансовата карта в страната ни. И тази година топ мениджъри и експерти ще очертаят възможностите, които бизнесът има за развитие и инвестиция; но и факторите, които обуславят личното ни финансово спокойствие.

Пазарът на недвижими имоти е една от горещите теми в рамките на форума. Защо не се сбъднаха прогнозите за срив на цените в сектора и измести ли се фокусът на търсене на имоти извън големите градове следствие на продължителните локдауни? Какви са тенденциите при цените на наемите и офис пространствата в София и страната и кои имоти ще продължат да носят най-добра доходност на собственици и инвеститори?

Тези и още важни теми за развитието на пазара на недвижими имоти ще дискутират експертите и компаниите лидери в сектора на 3 юни (четвъртък) в панел „Недвижими имоти“ от 12:00 часа.

„Всяка година избираме темите и гостите на Шумът на парите така, че дискусиите да имат реална полезна стойност за слушателите - както за управлението на личните им средства; така и за бизнеса и предприемачите. Това е ключовото за успеха на форума през годините и неговата лоялна аудитория“, каза Кристиян Костов, организатор на събитието.

Шестте дискусионни панела в рамките на събитието ще бъдат излъчвани на живо онлайн поради големия интерес на аудиторията. Миналогодишното събитие достигна до над половин милион потребители. И тази година организаторите ще запазят безплатно излъчването на живо както на сайта на profit.bg, така и в социалните мрежи и YouTube канала на медията и медийните партньори.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко вероятно

    21 2 Отговор
    В тази рецесия кой ще се бърка за 7 стаи,като му стигат и 4?!

    Коментиран от #26

  • 2 Пророка

    31 3 Отговор
    Стига сте лъгали хората за тия кенефи които се продават и само селяци

    Коментиран от #17

  • 3 Ю.Кортес

    16 21 Отговор
    Банките не дават лихви и парите отиват към имотите.Поскъпването ще продължи плюс обезценка на кеша.

    Коментиран от #14

  • 4 гепарда

    30 3 Отговор
    Трябва още да поскъпват, поне до нивото на Сен Тропе! Тези безценни килийки отдавна са на световно ниво на качество и не заслужено сме с тези ниски цени на имотитЯ!
  • 5 Щерю

    17 7 Отговор
    Всеки шушляк може да вземе евтин кредит и да купи в София Пловдив Варна .От това идва поскъпването.
  • 6 Born in Sofiq

    30 4 Отговор
    Аз се изнесох около София и купих имот.Съветвам и другите ако искат спокоен живот да го направят.София вече става голямо гъсто населено и малко примитивно село.Това е мое мнение.
  • 7 Бг Батка

    35 1 Отговор
    Много хубаво , че хората вземат кредити и купуват , но още по хубаво е да мислят и как ще ги връщат .

    Коментиран от #10

  • 8 Русенец

    13 2 Отговор
    Какво поскъпване на имотите, като те отчитат ръст на ОБЯВЕНИ цени под 10%, а МРЗ се покачи с 20%, а цените в магазините с 50-100%?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ами как

    23 7 Отговор

    До коментар #7 от "Бг Батка":

    2008г. се надяваха, че банките ще гръмнат като при Жан Виденов, а кредитите им ще бъдат опростени. Пък и нали тухлата пази своята стойност... Да ама не. Цените се сринаха, кредитите им останаха, а пари няма. В момента имотите се оскъпяват и заради кешови клиенти - "спасяват" парите от инфлация. Е, именно инфлацията ще срине отново цените на имотите, а с оглед демографската криза възстановяване този път няма да има. София продължава да намалява и през тази година. Game over.
  • 11 Ганай

    11 3 Отговор
    Аз се преместих в едно много хубаво грдче, ама го пазя в тайна, за да не дойдат новите софиянци.
  • 12 Rupar

    15 2 Отговор
    Изискването за кредит е да имаш пулс. Кажете колко хора, дори на средна възраст, могат да си купят жилище без кредит? И сайтовете пълни със стари имоти, непрекъснато се строят още и се трупат, и в същото време голям глад за имоти. Въобще сляпа работа. Като ни изтръскат сега пак с "кризите" и ще се оголят зъбите. Пак ще се закътат всички. Младите не могат да си позволят жилища, продължават да заминават. Вече доста хора имат апартаменти, които просто стоят празни "децата АКО се върнат да имат", ем не се връщат, няма и да се върнат. Продължавайте да купувате, ЕВАЛА на всички тарикати дето им взимат парите. Продължаваме стремително да се превръщаме в една безлюдна пустош, без закони, без живот. Харчете на воля, докато има за какво, ако има за какво, нещо реално и съществено.
  • 13 брокяр

    9 4 Отговор
    имотите ша фръкнат яко до нибето и посли надоу
  • 14 dfu

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ю.Кортес":

    Да, някои наши социални прислойки се нагушиха за последните 10 години и гледат да набутат кешовицата някъде, че не се знае накъде ще тръгнат нещата след изборите.
  • 15 ха ха ха

    10 13 Отговор
    Злато и Имот винаги е сигурно ! Кеш пара 100000лв. за 5 години стават 70000лв. дори и по малко ! Нарича се инфлация....не може преди 89г.един апартамент да струваше 5-6000 и сега да е толкова ! То така и бирата и петрола сега 2.20лв. а преди 0.32ст. .....осъзнайте се мишоци от вас нищо не зависи ! Гледайте мача след 1-2 годинки ще минем и Испания !

    Коментиран от #16, #20, #23

  • 16 Гост

    9 6 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха ха":

    През 2010 бензина беше 2,50 лв, а миналата година падна на 1,30 лв.
    През 2007 апартаментите в нашия град бяха по 650€/кв, а през 2009 паднаха на 400€/кв.
    Теориите ти не струват нищо.
  • 17 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пророка":

    Ти на какви пари би продал твоят апартамент сега?

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Сега не е момента да се продава. Повечето сделки се сключват на продажна цена с 25% до 40% под обявената. Търсене няма. Има излишък от жилища. Предлагането на един имот продължава с години, което изнервя продавача и го поставя в положение да кандиса на ниска оферта. Единствено брокерите подхвърлят статистики, нагласени по офертни цени, за да изглежда, че цените се покачвали. Реално продажните цени са доста по-надолу, като дори не се отчита фактът, че инфлацията изяде левчетата и с парите, които сте взели за имота си, ще можете да си купите едва 60% от нещата, които сте можели да си купите допреди 2 години. Но иначе се отчита ръст на пазара, по обявени цени хахахахахаха
  • 19 Дидо

    9 0 Отговор
    Преди 3 месеца се нанесох под наем. В същия квартал жилища с аналогична площ/разпределение и обзавеждане са продават за еквивалента на 320 месечни наема = 26 години. Да не съм луд да си купувам жилище което дори с безлихвен кредит ще се изплаща толкова дълго. Айде у лево - станахме като на запад - по-евтино е да си под наем.

    Коментиран от #21

  • 20 1234

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха ха":

    2008 продаваха на 65 000 евро. 2013 го продадоха на 42 000 евро. Златото също върви нагоре и надолу - може да се види в всяка търсачка. Мечтай си...

    Коментиран от #24

  • 21 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Дидо":

    То това им беше целта. Да нямаш нищо твое и цял живот да работиш за господарите. Важното е, че вече оставихме лошият социализъм, при който всеки българин беше заробен със собствено жилище. Сега сме истински демократи и нямаме нищо свое.
  • 22 Бивш софиянец

    11 1 Отговор
    Аз продадох 70 кв.м. панел в София за 72 000 евро и си купих за 70 000 обзаведен тристаен ново строителство в широк център на Благоевград. Сложих край на големите задръствания, градът е чудесен за отглеждането на деца. Моят съвет е да се ориентирате, София вече не е същата ...
  • 23 EdinotBG

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "ха ха ха":

    Значи ако си купиш панелка за 70к, със заем от 50к и после върнеш 20к лихва и набуташ поне 10к за ремонт, това ще ти спести парите? Че, нещо не ми е много ясно.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #23 от "EdinotBG":

    Да.... ама никой не те кара да взимаш панелка и второ кредит ! Явно ти си от тези които само съшествуват а не Живеят !

    Коментиран от #30

  • 26 moiraine

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Малко вероятно":

    Територията е пълна със сноби, готови да изтеглят огромен кредит без да си направят сметка как ще го плащат, само и само да се покажат пред родата и колегите. Пък после като не могат да плащат месечните вноски и се стигне до прредсрочна изискуемост и принудително изпълнение почва един страшен рев. Българска му работа.
  • 27 варна

    4 1 Отговор
    нема работа ,освен за продавачи в магазини без оборот!бегайте бързо!!
  • 28 Анализ

    3 2 Отговор
    При положение че от 2015 г. до сега всяка година се издават около 5000 разрешителмни за строежи само в София, ако от всяко излизат по 10 апартамента стават 50 000, като прибавим към тях застаряващото население което си отива още толкова апартаменти, не мога да разбера кой ги купува и къде отиват тези апартаменти? Когато дойде кризата ще се продават на килограм за без пари, както сега е по морето.
  • 29 Omega

    4 1 Отговор
    Имота на бъдещето е :каравана с фото панели на село,оранжерия,мотоциклет, 20в радиостанция и телескоп да гледаш звездите !
  • 30 EdinotBG

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "ха ха ха":

    Ами с какво ще си купиш жилище, със спестени пари ли? Айде, не ми говори глупости. Ако, всички тези апартаметни се купуваха само с кеш, то България нямаше да е тази клоака, която е в момента. Всъщност, това може много лесно да се провери. Само трябва банките да вдигнат лихвите по ипотечните заеми на 4-5% и ще видиш, клолко нардод ще изпищи и как купуването ще намалее драстично. Но, това означава и да паднат цените на жилищата, а някои хора не го искат.