26 Май, 2021 09:05 5 017 15

Кой ще купува тази година ваканционните ни имоти

  • черноморие-
  • ваканционни имоти-
  • купувачи

Основният участник ще са българите

Кой ще купува тази година ваканционните ни имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

През миналото лято се очерта тенденция към нарастване броя на българите, които се насочват към ваканционни имоти по морето. Тенденцията ще се засили през тази година, отбелязват анализатори. Основната причина за това е пандемията. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че и много руснаци също решават да се разделят с направената у нас инвестиция. Причина за нарастване на покупките на имоти по Черноморието от страна на българи е, и фактът, че доста от тях се върнаха от чужбина по време на пандемията и в близко бъдеще не възнамеряват да си търсят щастието зад граница.

Купувачите, които разполагат с повече средства, се насочват към нови и обзаведени имоти. По този начин не дават и допълнителни средства за обзавеждане, а веднага могат да ползват имота. При двустайните цените варират между 30 000 EUR и 65 000 EUR, а при тези с три – от 45 000 EUR до 90 000 EUR. За разлика от градските апартаменти, тук повечето купувачи предпочитат да платят в брой и по-малко да ползват банков заем.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    33 9 Отговор
    Дали ще си купя апартамент в Люлин 17 или в някой "курорт", каква е разликата? Все бетон и все няма природа.

    Коментиран от #2

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ромите !

    Коментиран от #4

  • 3 qwerty

    29 3 Отговор
    Оглеждам се за "ваканционен" имот от зимата и забелязвам, че в рамките на 20-на дни цените масово се качиха с 1500-2000Е. Отделно и тарикатската такса "поддръжка" от 7-9Е на кв. м е супер атрактивна за купуване на имат в затворените комплекси.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 русенец

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "бл.134 в Зап. парк":

    Роми има не само в София, навсякъде са!
  • 5 русенец

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "qwerty":

    Провери цените на имотите в турските курорти.:))) Спестявам ти време просто ако търсиш да купуваш.

    Коментиран от #10

  • 6 nema koi be

    15 3 Отговор
    то нема кой неваканционните да купува камо ли някви други
  • 7 Местния кореняккк

    11 7 Отговор
    Нещо сте се объркали и то много. Но има еденични случки основно БГ куповачите са от графата Данакозаплатаджии интересно от къде имат толкова много пари!? А . Дане са вземали заем от Ц.Цветанов Апартаменчика той е вещ можещ опитен. Буклу марка.
  • 8 Пурко

    25 1 Отговор
    Купуват се само така наречените инвестиционни или по-точно казано рушветчийски имоти за различни държавни служители свършили разни услуги на когото трябва! Цялата държава е пълна с такива празни паметници от бетон получени вместо подкупи в кеш!
  • 9 Брокери мошеници

    19 10 Отговор
    Масово брокерите мамят с капарото и в момента това е една от големите далавери на морето. Освен това ако имахме патриотично настроени брокери, щяха да продават жилищата за максимум 500 евро за квадратен метър. По този начин много безимотни българи щяха да се сдобият с имот. Половината млади живеят с родителите си, защото нямат пари за имот. Апък богаташите имат по 10-20 апартамента и дори повече. Държавата трябва да се намеси и да вдигне десеторно данъка на жилищата, които не се ползват целогодишно с доказани сметки за ток и вода, както и данъците на всеки с над два собствени апартамента. Това е социална политика, която ще помогне на бедните и безимотни млади хора да си подредят поне малко живота
  • 10 qwerty

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "русенец":

    Честно казано се заоглеждах по нашето черноморие единствено заради тъпите здравни изисквания по границите. В интерес на истината миналата година посетих български курорт след 10 годишно прекъсване, отново заради ковида. Благодаря за информацията. Все пак ще погледна информативно.
  • 11 пак не разбрал

    16 2 Отговор
    А защо, всяка година, тябва да си купувам ваканционен имот? Не става ли на хотел - за ваканцията ?
  • 12 Сър Пичук

    11 2 Отговор
    Все пари на вятъра за коптори !!! Борисов падна, лобито на строителите няма кой да го крепи и цениъе ще падат !!!
  • 13 Бай Асан

    14 3 Отговор
    Ц*иганите, даже няма да купуват ами ще се самонастаняват !!! Народа измира при толкова много празни апартаменти !!
  • 14 Сър Пичук

    11 3 Отговор
    Накрая само цигани ще останат в тая държава, българите измират
  • 15 гост

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "qwerty":

    Провери и цените на имотите в някои Испански курорти.