Last news in Fakti

3 Юни, 2021 11:11 3 492 7

Поскъпването се ускорява

  • китай-
  • жилища-
  • цени

Ръстът в цените на жилищата ще е по-голям от прогнозирания

Поскъпването се ускорява - 1
Снимка: Shutterstock

През текущата година цените на жилищата в Китай ще отчетат по-висок процент на поскъпване спрямо направените преди няколко месеца прогнози. Основната причина е силното търсене в големите градове. С възстановяването на икономиката държавата засили ограниченията в жилищния сегмент с цел охлаждане на пазара. Банките в големите китайски градове също започнаха да повишават лихвите по ипотечните заеми. Въпреки това цените на жилищата през последните месеци бележат ръст.

До 5% средно ще поскъпнат апартаментите през текущата година, сочи допитване сред анализатори. Предишното такова направено през февруари сочете, че поскъпването ще е средно с 3.3%.

Що се отнася до броя на жилищата, които ще се изтъргуват, то той ще остане аналогичен на 2020-та. Ръст ще има в покупката на апартаменти с инвестиционна цел. Очаква се през третото тримесечие на текущата година да се съживи интересът към придобиване на жилища ново строителство.

Въвеждането на имотен данък на територията на цял Китай не се предвижда в скоро време. Вероятно той ще бъде въведен като пилотен проект в някои големи градове с цел охлаждане на пазара.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисир

    19 2 Отговор
    А не можахте ли да добавите и името Китай в заглавието? Или е важно да се цъка ми сир чета

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Притеснен

    14 1 Отговор
    Днес сутринта се събудих и точно си мислех да си купя апартамент в Китай, че по-бързо се стига до центъра на София отколкото от Княжево и вие ми разбихте мечтите с това поскъпване ! Сега мисля за Виетнам, моля дайте инфо, как е пазара там ?
  • 3 Гост

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мисир":

    Днешните журналя не схващат, че тарикатлъците за растеж на кликванията всъщност им намалява реномето. Или го схващат, но парата е по-важна от морала.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОРУПЦИЯ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мисир":

    Ще ръстът я! Като има балъци които купуват ще има и тарикати които продават. Нищо че си избиват цялото строителство с продажбата на първите три апартамента
  • 7 Гост

    0 0 Отговор
    Добре бе терикатчета,живял съм в чужбина на много места,ходете да видите какви са цените там на имотите,не само да ревете