21 Юни, 2021 09:21 5 660 9

Откриха най-високия хотел в света (ВИДЕО)

  • китай-
  • хотел-
  • инвестиция-
  • лукс-
  • ресторант

Намира се в Шанхай

Откриха най-високия хотел в света (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

J Hotel Shanghai Tower в Шанхай беше официално открит. Той е част от кулата Shanghai Tower, който е вторият най-висок небостъргач в света (632 метра). Преди него е само дубайския Бурдж Халифа (828 метра).

На последния - 120-ти етаж, който е разложен на 557 метра надморска височина, е разположен ресторант, от който се разкрива невероятна гледка към финансовия център Луцзяцзуй със световноизвестни небостъргачи. Ресторантът влиза в Книгата на рекордите на Гинес като най-висок.

Лобито на новия хотел се намира на 101-ия етаж на небостъргача на височина 474 метра. Стаите за гости са разположени между 86-ия и 98-ия етаж, а басейнът - на 84-ия етаж, на височина над 393 метра. Общо хотелът разполага със 165 стаи, включително 34 апартамента.

Инвестицията е на стойност 2.3 млрд. USD. Строителството на Shanghai Tower е завършено през 2015 г. Освен хотелска част в сградата има офиси, магазини, ресторанти и най-високата наблюдателна площадка в Шанхай и цял Китай - на 118-ия етаж.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоенчу

    5 0 Отговор
    Дядо Боко гледа...
  • 2 А охлюв дали може да изпълзи

    1 4 Отговор
    по стените до върха на 828 метрова сграда,висока? ..?!..?...Защо се гаврите с охлювите бе хора!
    Мдаааааааа...в това има голям смисъл.Като изакаш кафявото и пуснеш водата ,от горе като тръгне по тръбите до долу вече се е разтворило във водата.И колко пари пари струва? Гледай само какво чудо.Значи като погледнеш отгоре ,от високото,над облаците,разбира се трябва да е ясно времете,и виждаш че и в далечината е само пясък.....А ще може на ли да се качваме на самолетите летящи близо до покрай покрива,за това помислили ли са🤔Толкова е жалко че проектът "чудотворната река" в Либия не беше завършен а една арабска добре устроена държава разбита.Целта беше да победят пясъците и озеленят Либия,навсякъде да има земеделие и никакъв глад.Дано арабския свят скоро осъзнае важното си място в този свят и тяхната задача! Хубаво е че книга имат от която да четат.
  • 3 КВИ ЛИ ЧУДЕСА

    4 5 Отговор
    НЕ ПРАВИ....КАПИТАЛИЗМА.....НИНОВА В ШОК

    Коментиран от #4

  • 4 Осъзнай се

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "КВИ ЛИ ЧУДЕСА":

    В Китай е комунизъм,колкото и да не ти се иска.

    Коментиран от #7

  • 5 Неутрал

    1 1 Отговор
    Китай: комунизмът в сърцето, капитализмът в мозъка.
  • 6 Кико

    0 1 Отговор
    А ни се възмущаваме от нашето джудже! Ем прости,Ем завистливи,с една дума комунисти!
  • 7 Стефан

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Осъзнай се":

    По добре ти се осъзнай защото в класическия му вид при комунизма НЯМА ЧАСТЕН БИЗНЕС, но това са китайски комунисти и те могат да мислят и да пренебрегнат постулатите на един богат евреин от преди 200 години.
  • 8 Фиуууу🪂🪂

    0 0 Отговор
    Идеален е да се скача от покрива с парашут😃😃
  • 9 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Ако мога да разбера нещо, на !? Най-висок, ама преди него с 200 метра по-висок има в Дубай ! На такова чудо пари и парашут да ми дават не бих се покачил. Дърво без корен - казваше дядо ми. Ако се срути - каква пушилка ще се вдигне и праховите частици ще направят въздуха негоден за дишане !!!