Last news in Fakti

9 Юни, 2021 15:21 3 802 2

Кредит в размер на 95% от цената на жилището

  • великобритания-
  • жилища-
  • ипотечен заем-
  • жилищен кредит-
  • условия-
  • схема-
  • програма

Държавната програма, предлагана от Великобритания, е насочена към евтини имоти

Кредит в размер на 95% от цената на жилището - 1
Снимка: Shutterstock

Строителна компания от Нюкасъл предлага на тези, които искат да си купят жилище в нейни новостроящи се сгради, да заплатят само 5% от стойността на имота, а останалата част да вземат под формата на ипотечен заем. Схемата се очаква да се превърне в алтернатива на две правителствени програми – „Схема за гарантиране на ипотечен заем“ и „Помощ при покупка“. И двете налагат значителни ограничения при покупка на имоти с нисък бюджет. „Помощ при покупка“ е достъпна за тези, които купуват жилище в новострояща се сграда, но е ограничена за тези, които търсят първи дом. „Схема за гарантиране на ипотечен заем“ е обратната – открита е за хора, търсещи първи дом, но не дава възможност да се купи жилище от първичния пазар

Схемата „Разблокиране на депозита“ компенсира недостатъците и на двете програми. Тя дава възможност да се купи имот едва с 5% самоучастие. Разработена е от строителната общност на Нюкасъл съвместно с Федерацията за жилищно строителство и застрахователните брокери от Gallagher Re.

Схемата позволява на купувачите с малък бюджет да получат жилище от първичния пазар на стойност до 330 000 паунда или 385 000 EUR като депозират едва 5% от сумата. На първо време този вариант ще е достъпен за кредитоискатели от североизточна Англия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No Exit

    5 1 Отговор
    Охх как се надуува балончето! И после - БОЦ !!!
  • 2 Гост

    4 1 Отговор
    Изчакайте още,след време ще ги подаряват имотите ха ха , гладни мишки