Last news in Fakti

24 Юни, 2021 16:23 2 453 2

Продадоха виртуален парцел за 1 млн. USD

  • decentraland

От началото на текущата година цените рязко се повишиха

Продадоха виртуален парцел за 1 млн. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Виртуален парцел в Decentraland, основана на блокчейн, беше продаден за 913 230 USD, което се превърна в рекорд за платформата. Купувачът е инвестиционен фонд за цифрови имоти Republic Realm, който е собственост на американската инвестиционна платформа Republic. Последната се финансира от редица инвеститори, включително Binance и Prosus.

В Decentraland покупко-продажбата на виртуални парцели се извършва посредством токените NFT. NFT е криптоактив, който записва статуса на собственост на цифрови елементи в блокчейна.

Парцелът се състои от 66 304 виртуални кв.м. Това е най-голямата покупка на подобен актив от гл.т. на виртуалния размер.

Покупката е реализирана с помощта на MANA, собствената криптовалута на Decentraland. Земята струва 1.3 млн. MANA, което е равно на 913 228 USD.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидарите

    11 3 Отговор
    Купувайте, купувайте скоро Ковидарите, като ви заключат за постоянно по домовете заради поредния "вирус" само из виртуалните парцели, ще си се разкарвате! Нищо не казват обаче, изглед има ли? Идиотия!
  • 2 СТОЙТЕ НА ИНТЕРНЕТ И ФЕИСБУК

    7 1 Отговор
    КУПУВАЙТЕ БОКЛУЦИ ..ИНВЕСТИРАЙТЕ СИ ПАРИТЕ И ВРЕМЕТО И НИКОГА НЯМА ДА ИМАТЕ ПАРИ 🤣