Last news in Fakti

25 Юни, 2021 08:43 2 312 5

Планирате ли ваканция? Посетете Сърбия или Хърватия

  • сърбия-
  • хърватия-
  • имоти-
  • квартири-
  • наеми-
  • цени

Възползвайте се от атрактивните цени

Планирате ли ваканция? Посетете Сърбия или Хърватия - 1
Снимкa: Shutterstock

Ако мислите къде бихте могли да прекарате почивката си тази година, препоръчваме ви да помислите за посещение на Белград или някои от многото туристически центрове в Сърбия или Хърватия. Цените на квартирите там са намалени (Nekretnine sa sniženom cenom - Izdavanje - imovina.net) за самоуправляващи се ваканции, а и не се изисква PCR тест за български граждани за влизане в Сърбия, също така здравословното състояние в страната е значително подобрено.

Наблюдава се осезаемо увеличаване на броя на туристите, както и на тези, които търсят недвижими имоти за краткосрочен наем заради работата си. Освен столицата Белград, туристите от България най-често се интересуват от Нови Сад, Ниш, Златибор, Врнячка Баня, Копаоник, но също така и от други по-малки места, спа курорти и планини.

Планирате ли ваканция? Посетете Сърбия или Хърватия
Снимкa: Shutterstock

Ясна тенденция сред българските туристи, посещаващи Сърбия, всъщност е туризмът през уикенда. Често това е гастрономически туризъм - посещават се сръбски ресторанти и малки хотели, но също така се организират тържества за специални поводи, като рождени дни, годишнини, събирания на приятели. Българите са големи почитатели на сръбската кухня, преди всичко на скарата, и се наблюдава все по-голям брой хора от София, които посещават Сърбия, не само заради почивката си, но и заради закупуването на сръбски специалитети, които имат автентичен местен вкус.

За влизане в Хърватия правилата, които се прилагат в ЕС, важат и за българските граждани, а цените за краткосрочен наем (lSmještaj Hrvatska - Nekretnine imovina.net) на апартаменти в по-големите градове или в близост до морето са много по-ниски в сравнение с период преди пандемията.

Скок в пазарната активност се очаква и след отварянето на границите, както и възстановяването на туристическия сезон.

Планирате ли ваканция? Посетете Сърбия или Хърватия
Снимкa: Shutterstock

Възползвайте се от атрактивните цени и прекарайте поне един уикенд на почивка в Сърбия или Хърватия и заредете батериите си за следващите месеци.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ммм

    8 5 Отговор
    Предпочитам Гърция остров Корфу,или някъде към Ибиса
  • 2 Госあ

    7 9 Отговор
    М&М да затварят вътрешните граници и да не се правят на луди. Простолюдието да си препичат трътките в страните си.
  • 3 4682

    11 9 Отговор
    Хърватия е по-скъпа от Италия. Да не съм луд втори път да ми стъпи там крака. Пък и хърватите са дори и малко по-гнусни от жабарите. Най-добре е в Гърция/ Кипър и Турция.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 То Хърватия

    1 2 Отговор
    не е за селяндури от България. Само бензинът не могат да си платят до Далмация! Тия повечето ходят на Лозенец или до Халкидики.