Last news in Fakti

28 Юни, 2021 11:55 2 409 3

Наплив от купувачи на екзотичен остров

  • бахамски острови

Много купувачи и малко имоти на Бахамските острови

Ограниченията за пътуване, предизвикани от пандемията, спряха туризма в една от най-екзотичните точки на света – Бахамските острови. През първите месеци на затваряне продажбите на жилища и къщи спаднаха драстично. Но с отслабването на мерките през зимните месеци пазарът отново започва постепенно да се възстановява, особено в сегмента на луксозните имоти.

„Местните пазар все още се възстановява, не само след пандемията, но и след разрушителния ураган „Дориан“ преминал през островите през 2019 г.“, казва Ед Неъл, съсобственик на агенцията за недвижими имоти Abaco Estate.

Търсенето все повече расте, тъй като много чужденци, особено след пандемията, откриват, че Бахамите са идеалното място за спокоен живот. Най-популярния район за луксозни жилища днес е Ню Провиденс.

Продажби се реализират във всички сегменти на пазара, благодарение на което запасите значително намаляват. Именно в резултат на това цените са с 10%-15% по-високи спрямо периода преди пандемията. По думите на местни брокери луксозните имоти, които до пандемията са престоявали на пазара повече от една година, сега се купуват в рамките на един месец.

Средната цена на продаваните жилища на Бахамите през 2020 г. е 359 079 USD, като са реализирани 3179 обекта. През първите шест месеца на текущата година средната стойност на реализираните имоти е 628 887 USD. Сделки са сключени за 2244 имота. Това отразява бума в търсенето, след като нямаше дълго време транзакции.

Отдалечеността и малкия брой население са сред основните фактори, които привличат инвеститори от цял свят. Нещо повече – купувачите не само реагират на една криза, но и се подготвят за следваща. Затова се грижат за своите семейства и придобиват допълнителни имоти, където да отседнат.

Основните чуждестранни инвеститори са от САЩ, Канада и Великобритания. Луксозните имоти основно се купуват от чужденци, а местните се фокусират върху средния ценови сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 0 Отговор
    Сега като забраним на бритиша да стъпва в Европа и щат не щат, ще заминават на Бахамите. Европа трябва да се приготви за руския турист и купувач на имоти.
  • 2 Мъдурко

    4 2 Отговор
    Айде Баце да праща таен емисар да купува къща на мис Гащи, че в Барса я осветлиха и не мина номера!
  • 3 Българин

    4 0 Отговор
    Наплив за сламени къщи ха ха ха