Last news in Fakti

4 Юли, 2021 09:21 11 187 18

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

  • баня-
  • дизайн-
  • архитектура-
  • препоръки

Една от най-важните стаи в жилището

При покупката или наемането на жилище сред основните фактори е големината и състоянието на банята. Това е помещението за усамотяване и релакс и е напълно логично собственикът или наемателят да искат то да е в повече от добро състояние. Какво обаче може да се направи, за да се превърне банята в едно уютно място? Ето на какво е важно да се обърне внимание:

1. Място за козметика

Всяка празна повърхност около мивката и вината е затрупана от кремчета, тубички, кутийки и какво ли още не. Това придава хаос на банята. Много често малките неща падат, съдържанието в тях се разлива.

За да се избегне безпорядъкът, още в етапа на ремонт трябва да се помисли къде ще се съхраняват тези неща. Най-оптималният вариант е поставянето на стелажи, където на горния рафт се поставят по-обемистите вещи като шампоани, душ гелове, а на долния сапуни и други. Козметиката и пастата и четката за зъби може да се постави в шкафа зад огледалото. По-рядко използваните козметични продукти могат да се поставят в шкаф под мивката.

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

2. Малката площ

Ако искате да създадете уютна атмосфера в малко помещение, помислете къде има свободно пространство. На вратата на банята може да се сложат закачалки за хавлии и халати, а вместо огледало, вътрешната страна на вратата да е огледало.

Ако бюджетът ви го позволява вместо обикновена тоалетната, поставете инсталация скрита зад фалшива стена. В нея могат да бъдат монтирани няколко ниши за съхранение на тоалетни принадлежности. Някои дизайнери препоръчват да се използва плъзгащ се механизъм вместо мушама около ваната или душ кабината. Това не заема място, но в същото време разделя елегантно помещението.

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

3. Декор

Несъмнено на първо място банята трябва да е функционална, но ако ѝ предаде малко уют то това ще е само в плюс. Ако някъде в е останала свободна повърхност поставете ваза с изкуствени цветя или разпръснете миди. Може да поставите и стъклено бурканче със зърна кафе.

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

4. Осветление

То е важно не само за дневната или спалнята, но и за банята. Най-ярката светлина трябва да е близо до мивката, тъй като в тази зона се извършват основните козметични процедури. Важно е лицето да бъде добре осветено, но не и да блести в очите.

До ваната може да се постави лампа, която да се използва като допълнително осветление по време на хигиенните процедури или просто да осветява книгата ви, ако обичате да четете докато сте във ваната.

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

5. Цветовете

Колкото е по-малка банята, толкова е по-добре да се използват по-малко ярки цветове. Печелившо е ако се заложи на пастелните цветове, на природните елементи и натуралните нюанси. Плотът на мивката, имитиращ камък или дърво, ще изглежда страхотно, а декоративната функция може да бъде възложена на изделия от ратан.

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

6. Акценти

Ако не сте радетели на минимализма, а белият цвят ви се струва скучен и банален, опитайте да експериментирате с довършителните работи. Така например, може да боядисате част от стената в любимия си цвят. Подът може да остане неутрален, за да се стигне до пренатрупване. Отличен вариант са креативните тапети с живописни щампи, флорални елементи ли имитация на произведения на изкуството.

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Help Credisimmo

    33 5 Отговор
    А бойлерът къде ще го монтираме ??? В хола,евентуално.Пфу...големи европейци станахте бре.

    Коментиран от #9, #13, #18

  • 2 Софиянец

    9 19 Отговор
    Ползвайте интериорни дизайнери, не живейте като скотове.
  • 3 Разкоша

    40 2 Отговор
    Питайте Автомагистрали, те са по баните и по спалните най-вече.
  • 4 "Супер" идея!

    30 0 Отговор
    За повече уют - пластмасови цветя. Да Ви имам вкуса.

    Коментиран от #10

  • 5 САТЪРА НА ХАНА

    5 7 Отговор
    ФРЕНСКИЯ ПРОЗОРЕЦ-ВРАТА НА БАНЯТА МИ Е 3 М Х 3 М И ИЗЛИЗА НА ДЕК С ДЖАКУЗИ .....
    В БАНЯТА ИМАМ САМО ДУШ И КЛЕКАЛО ......
    ...............
    ДА ПОЛЗВАШ ДИЗАЙНЕРИ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЛУПОСТ

    Коментиран от #7

  • 6 Та, какво казвате?!

    2 0 Отговор
    "Подът може да остане неутрален, за да се стигне до пренатрупване."?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Най-важното

    23 1 Отговор
    е банята да е чиста.
  • 9 Рошко

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Help Credisimmo":

    Монтирай си го под спалнята под леглото, моя е в гаража
  • 10 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от ""Супер" идея!":

    Тамън няма да се забравят за поливане😂😂😄

    Коментиран от #11

  • 11 Ще виреят

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рошко":

    на воля, казваш?
  • 12 5445

    9 0 Отговор
    Банята трябва да е чиста и подредена според вкуса и разбирането на домакина, дали е малка или голяма, цветна или бяла, няма голямо значение. Има достатъчно информация, магазини и Интернет!

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дааамс

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "5445":

    Напълно съм съгласен.
    Всеки сам си избира какво му е удобно и какво му харесва и за какво има средства. :).
  • 18 Ицо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Help Credisimmo":

    Според индивидуалното разположение на имота има различни варианти къде може да се монтира бойлер. Има доста жилища с обособено мокро помещение, където спокойно може да се монтира бйлера и да не разваля визията в банята. Аз лично съм си решил проблема, като ползвам газов котел, нямам бойлер и имам неограничено количество топла вода.