Last news in Fakti

4 Август, 2021 19:51 3 390 0

Свиленград получи атрактивни имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут-
  • свиленград

Общината ще ги управлява за срок от 10 години

Свиленград получи атрактивни имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за безвъзмездно предоставяне за управление на имоти и археологически недвижими културни ценности - публична държавна собственост, на община Свиленград за срок от 10 години. Имотите се намират в с. Мезек, община Свиленград, област Хасково и представляват териториален обхват на археологическа културна ценност „Тракийска куполна гробница с. Мезек“ и археологическа културна ценност „Средновековна крепост с. Мезек“. Дейностите, свързани с опазване на културните ценности и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Историческия музей - Свиленград.

С друго решение на Министерския съвет „Български пощи“ ЕАД ще продадат гаражно помещение от 40 кв. м. чрез пряко договаряне на общинската администрация в Твърдица. Имотът не е необходим за дейността на дружеството. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от определената от независим оценител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА