Last news in Fakti

25 Август, 2021 21:11 2 407 6

Две от най-големите общини получиха имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статус

Правителството промени статута на редица недвижимости

Две от най-големите общини получиха имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за обявяване на имот – публична държавна собственост, за имот - частна държавна собственост, и за безвъзмездното му прехвърляне в собственост на община Пловдив, област Пловдив. Предмет на решението е поземлен имот, намиращ се в гр. Пловдив, ул. „Ген. Радко Димитриев" № 2, представляващ незастроен терен с площ от 1545 кв. м. Безвъзмездното прехвърляне на имота в собственост на община Пловдив е за приложение на улична регулация (ул. „Д-р Георги Странски"), при съобразяване на законодателството и правилата в областта на държавните помощи.

По решение на правителството община Попово получава правото на собственост върху държавен имот с площ 5000 кв. м в землището на село Глогинка, местност „Алмалъка". Имотът е граничещ със съществуващия гробищен парк в населеното място и е необходим на общината за разширението му.

Съгласно друго правителствено решение правото на собственост върху имот - държавна собственост, се прехвърля безвъзмездно на община Бургас. Имотът се намира на пл. „Тройката“ 1 в общинския център и представлява самостоятелен обект (бивше парокотелно помещение) в сграда - Дом на нефтохимика, която е публична общинска собственост. В Дома на нефтохимика се провежда разнообразна културна дейност, която посреща професионални институти от страната и от чужбина, и това допринася за задоволяването на културните потребности на населението в областта. Имотът е необходим на общината, за да се съхраняват декори, реквизити и други сценични приспособления.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура" управлението на имот - публична държавна собственост. Той е разположен на територията на с. Калояновец, община Стара Загора, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на жп участък Пловдив- Бургас, Фаза 2", Позиция 2 „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив-Бургас", подобект 16.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    2 8 Отговор
    Избери ИТН!
    Да прекратим 30-годишната
    комунистическа имитация на демокрация!
    В България на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #5

  • 2 Перник

    3 3 Отговор
    Опаа, започнаха да се пълнят празните джобове на новата власт, да видим колко от тези имоти ще бъдат бетонирани.

    Коментиран от #6

  • 3 Шмекер

    3 3 Отговор
    Пак готвят някаква имотна врътка в Пловдив служебните на Румен.Пловдивската групичка около президента.
  • 4 12 ПА

    0 1 Отговор
    И мис бикини е получила нелош имот в испанско ! Какво ли е направила за него ? С какво го е заслужила ? Един господ знае какво. И името на този тоспод не е ли окйоб / наобратно / ?
  • 5 Офшорчик

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Вече прекратихме ИТН, тотално!
    Тази" примка на шията",
    си е ваша ,Хунтаджийска,
    носете си я със здраве!
    "Има такива наивници" ,
    по доброто определение за ИТН!
  • 6 Въпрос

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Перник":

    Това не е нова власт ,а служебно комунистическо правителство.