Last news in Fakti

9 Септември, 2021 15:05 22 125 11

Разпродават парцели

  • испания-
  • парцели-
  • разпродажба

Средната цена е 30 000 EUR

Разпродават парцели - 1
Снимка: Shutterstock

Испанските банки в сътрудничество с агенции за недвижими имоти често правят разпродажба на жилища, чийто ипотечни заеми не са обслужвани от кредитополучателите. Цените са средно с 30-40% по-ниски, а в някои райони отстъпката стига и до 50%.

Агенцията за недвижими имоти Solvia пусна акция "Парцели, които се превръщат в домове". По време на нея, желаещите могат да купят близо 600 парцела, разпръснати в цяла Испания, при средна цена на терен от 30 000 EUR. Върху всеки един от тези парцели може да бъде построена къща.

Средната големина на имотите е 500 кв.м. Имотите са разположени в 32 провинции. Най-голям е изборът в Кастельоне, Гуадалахара, Бургос, Таррагон, Барселона, Херона и Толедо.

От ценова гледна точка най-достъпни са имотите в Кастирия и Леоне. Средната цена е 15 000 EUR. Най-скъпи са в Каталуния - над 42 000 EUR средна стойност на парцел.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    26 1 Отговор
    Милена, да научиш как се пишат областите?
  • 2 Боко Тиквата

    34 7 Отговор
    Ооо Барселона, супер, взимам.
  • 3 хиспано

    15 1 Отговор
    А на гран канария кога ще ги разпродавате за без пари ? Щото има интерес.
  • 4 Ал Тъпоне

    43 3 Отговор
    Тук в България установих друго. Съдии изпълнителите, след като оценителя даде оценката, обявяват половината от имота за 80% от дадената оценка, която е завишена на 150%, а другата половина я дават на някой колега да я продава отделно и ако някой се излъже да купи половината следва изнудване, рекет и грабеж ако не иска уловеният да си остане с половин имот!

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    10 2 Отговор
    С 30% до 40% по-ниски цени. Това как ще се отрази на пазара, на имоти? Ще пишете ли или ще ни го спестите?
  • 6 Гост

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "Ал Тъпоне":

    За да продаде половината имот трябва да го раздели на две с два отделни нотариални акта. Тогава трябват две отделни оценки. И щом купувачът се навил да купи отделената част с нейният отделен акт, как точно му извиват ръцете?

    Коментиран от #9

  • 7 хетфиЙлд

    17 1 Отговор
    Има ли шанс и Бойко да си купи парченце земя ? Е , не на негово име . Може момиче с бикини да е титуляр. Има си варианти все пак.
  • 8 Една звезда за…

    1 0 Отговор
    Заглавието е толкова информативно, колкото и ако беше "Продават хляб".
  • 9 Миро

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Това че имаш нотариален акт нищо не означава. Всеки нотариален акт може да се оспорва в съда и понякога сделката да стане невалидна.
  • 10 Миро

    0 0 Отговор
    Това че имаш нотариален акт нищо не означава. Всеки нотариален акт може да се оспорва в съда и понякога сделката да стане невалидна.
  • 11 Кастилия и Леон

    0 0 Отговор
    Провинция Кастилия и Леон е правилното наименование на област Castilla y León, а не Кастирия и Леоне както е в последното изречение от материала - “От ценова гледна точка най-достъпни са имотите в Кастирия и Леоне.”