Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 11:11 5 811 3

Значително поскъпване на парцелите

  • турция-
  • земя-
  • парцели-
  • цени-
  • сделки

Причината за ръста в Турция е пандемията

Значително поскъпване на парцелите - 1
Снимка: М. Богданова ©

Цената на земята в Турция отчита значително поскъпване. Основната причина за това е пандемията в следствие на коронавируса. Сделките с парцели надвиши броят на покупко-продажбите с къщи и жилища. За първите девет месеца на текущата година са продадени 950 000 парцела. За същия период броят на продадените жилищни обекти е 920 000.

За последните 2 години цената на квадратен метър земя в Измир се повиши със 178%, а в Мугла – със 143%, в Чанакале увеличението също е трицифрено – 131%. Най-малко то е в Анталия – 87%.

Най-голям интерес има към шест провинции, посочват брокерите: Измир и Мугла на Егейско море, разположените на северозапад – Чанакале и Белъкесир и южните Анталия и Мерсин.

„Някои клиенти купуват, за да избягат от големия град, а други – купуват с инвестиционна цел“, казва Сертин Юнал, заместник-управител на TSKB Real Estate Assessment.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    1 5 Отговор
    навсиакъди и скъпу а вии саму ривети
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    6 4 Отговор
    Миленче , недей така бе! Ще ми докараш инфаркт! Помислих че у нас парцелите, два на един, са поскъпнали‼️
  • 3 Жаба Кикерица

    4 1 Отговор
    Я вижте дали сред закупилите се вижда името на Борислава Йовчева ! Че нейния любим е пръв авер на Ердоган и може да е взел нещо на сметка !