Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 14:21 3 186 3

Жители на село си купуват училището от частник, за да го възстановят

  • бъзън-
  • село-
  • откупуване-
  • училище

Община Ветово е продала сградата на частен собственик

В русенското село Бъзън жителите имат идея да купят местното училище, за да го спасят. То не функционира от 15 години, а постройката продължава да се руши. Преди десетилетие и половина имотът е купен от частник, който е възнамерявал да превърне школото в старчески дом. Плановете му обаче не се реализират.

Община Ветово е продала сградата на частен собственик, а той искал да я превърне в дом за възрастни хора. Жителите на Бъзън от години събират пари, за да си върнат училището. "Имаме нужда от помощ, мъчим се поне на първи етап да я възстановим. Вече направихме игрището, но искаме тук да се провеждат всички учебни дейности", споделя Бехан, цитиран от Нова телевизия.

За втори път жителите на село Бъзън искат да си откупят училището. предишният път беше през 2015 г. Тогава организирана дарителска кампания и през първите ѝ дни бяха събрани 600 лв. – 100 лв. oт тях бяха дaрeниe oт житeл нa ceлoтo, a ocтaнaлитe 500 лв. – oт живoтнoвъди. Рeгиcтрирaнo беше и cдружeниe c нecтoпaнcкa цeл „Дeцaтa нa Бъзън“, рaзкритa беше и бaнкoвa cмeткa. До откупуване, обаче така и не се стигна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Внимавайте

    6 2 Отговор
    да не изгори като син сити
  • 2 Бивша ученичка

    13 2 Отговор
    Хора какво се случва с нашата държава и с децата й вече почти 40 години моята младост мина , децата ми заминаха ???!!!!! Къде сбъркахме или нищо не зависи от нас?

    Коментиран от #3

  • 3 Има отговор,има и решение...

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бивша ученичка":

    Драгалевският мавър,Толупа от зайчарника в Банкя...Курнелия от Импекса ,Кобургчето от Мадрид трябваше отдавна да са в музея на възмездието,а не да ни се хилят от телевизия и новините....