Last news in Fakti

5 Април, 2013 12:00 3 305 0

15-метров замък от Lego (ВИДЕО)

  • lego-
  • замък-
  • рекорд

Конструкторите Lego са любима играчка не само за малчуганите, но и за много възрастни. Поредното доказателство за това е постижението на американеца Майк Доули. Той построи замък с височина 15 метра от малките пластмасови кубчета. Своеобразната сграда се състои от 200 000 пластмасови „тухли”. Работата по строежа е продължила половин година и общо 600 часа.

Първоначално замъкът е бил замислен да бъде част от хълмист град, наречен Одан, който е трябвало да се състои от високи кули и мостове, а над него да кръжат космически кораби. „Използвам LEGO повече от три години като арт среда. Чрез обектите, които строя посредством пластмасовите тухлички, успявам да изразя състоянието си на духа”, обяснява Майк страстта си към любимата играчка на милиони деца по цял свят.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА