Last news in Fakti

24 Август, 2012 14:42 2 583 0

Колко кубчета LEGO се падат на човек

  • lego-
  • играчки

За 80-годишния юбилей на третата по големина в света компания за детски играчки, от LEGO преброиха колко кубчета се падат на човек. Оказва се, че през 2007 г., когато фирмата е чествала своя 75-ти рожден ден, на човек са се падали по 62 кубчета, а на своя 809-ти юбилей те вече са 80.

Историята на датската компания започва в далечната 1932 г., когато Оле Кристиансен заедно с сина си продава първите конструктори LEGO изработени от дърво. Наименованието идва от датските думи Leg godt (играй добре). Първите пластмасови „тухлички” се появяват през1955 г. и са представени на Изложението на детски играчки в Нюнберг.

Първоначално интересът към LEGO не е голям, даже предизвиква критика у някои, но собствениците не се отказват и строят колкото се може по-причудливи фигури. В крайна сметка те стават много популярни. През 2011 г. ако кубчетата се наредят едно след друго ще обиколят земята 16 пъти.

LEGO е призната за най-популярната игра на столетието. От детайлите й могат да бъдат построени макети на най-внушаващите реално съществуващи сгради в света. В Малайзия например, може да се види умален вид н Куала Лумпур. До края на 2012 г. се предвижда да бъде пуснато количество кубчета с дължина колкото от Мюнхен до Маями.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА