Last news in Fakti

14 Декември, 2021 20:33 7 218 15

Варна влезе в книгата с рекордите на Гинес

  • сграда-
  • варна-
  • гинес

В Морската столица се намира най-голямата сграда под формата на буква

Варна влезе в книгата с рекордите на Гинес - 1

Варна стана дом на нов световен рекорд, след като Гинес официално призна сградата на дентална клиника за най-голямата във форма на буква. Уникалната архитектурна структура въплъщава формата на буквата “D”. С височината си от 15 метра шедьовърът не може да остане незабелязан. Той не просто приковава очите на пътуващите към летище Варна още в самолета, но и печели място сред популярните локации за снимки в региона.

Впечатляващият дизайн на D-образната сграда е отличен с престижна награда и на националния конкурс “Сграда на годината” 2020 в сферата на медицината. След четири месеца планиране и пет месеца строителство сградата се превръща в лечебен център с 57 кабинета за лечение, чието откриване е на 4 април 2020 г.

Забележителните характеристики на сградата се простират и отвъд нейната нестандартна форма и дизайн. Клиниката е оборудвана с последно поколение HEPA филтри, които поддържат въздуха в стаите чист и здравословен, а сложният процес, включващ физични филтри и обратна осмоза, осигурява постоянен достъп до пречистена вода.

За да подсигури лечение без страх и болка, сградата е оборудвана и с централно захранване с азотен оксид (т.нар. "райски газ") - откритието на съвременната анестезиология. Сградата разполага и с най-голямата в света 3Shape мрежа за перфектна дигитална диагностика и планиране на леченията. Освен за пациентите си, клиниката се грижи за здравето и благополучието на служителите си, като им дава възможност да се насладят на собствена спортна зала и на фирмен ресторант със здравословни и по желание вегетариански ястия с био качество. Накратко: голямото "D" съдържа всичко, което прави отличната стоматология възможна.

Откриването на сградата рекордьор поставя акцент не само върху отговорността към пациентите и служителите, но и към околната среда. До 100 000 квадратни метра дървета се засаждат годишно на собствена земя на денталната клиника с цел да се създаде първата в Европа такава, която е напълно неутрална по отношение на климата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ударна бормашина

    20 5 Отговор
    С форма на чене?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Баткатъ

    3 8 Отговор
    ...че ви ройнем дзъбете, съ здраве да си я ползвате.
    Моем и да ви начукъм клепките ....мислете си буква!

    Коментиран от #14

  • 4 Синдикат на Ало Измамниците

    44 7 Отговор
    Варненец съм (истински) а не някое гелме, както на повечето тролове им се иска, че да има кво да плюят! Та.... мога да призная Варна за един огромен КЕНЕФ. Особено последните 15 години, един истински огромен ос@н кенеф! И става все по голяма и по голяма яма пълна с 💩💩💩💩💩💩 от всякакъв вид, тип и сорт!
  • 5 James 🏈

    8 3 Отговор
    Who gives a crap, its probably cheaper to get your teeth done in Venice beach lol, judging by the looks of the building, definitely foreign.......Епа имаме си по важни неща от някаква си сграда на милионер
  • 6 089954

    23 6 Отговор
    Аз също съм от Варна , но преди време се преместих в Добрич 100 пъти по добре за деца , за спокойствие , за спорт , за хубав живот и тн . Няколко години по късно се преместих в Балчик, защото мога да се разходя до морето . Сега е по добре защото и Варна ми е близо и Добрич .Така, че махай се от Варна ако не си щастлив там и си потърси по-спокойно местенце .Не е трудно

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сартр

    12 1 Отговор
    Зърнари и зъбари - хвърлете камък, който не е съгласен!
  • 9 Варна

    11 5 Отговор
    Сериозно ли се премести от Варна в Добрич , аз мислех , че съм само аз и няколко приятели . В Добрич съм точно до парка -голяма красота , така , че ако искаш остави мейл и ще си разменим телефони .Много странно да прочета точно такова нещо в коментарите

    Коментиран от #10

  • 10 Селям алейкум

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Варна":

    И аз сам от варна. Навремето копих от добри4 ена гоуф двоика 1и6 турбо дизел. Пичку ви материну и мамалигари. Повече в добри5 нема ми стапи каркат!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сградата

    4 1 Отговор
    Е на 5 км от табела "Варна"
  • 13 Кажете

    1 0 Отговор
    кой е мултизъболекар!
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баткатъ":

    Като спрях да ги мия с паста, cлeд 2 (две) години престанаха абсолютно всички проблеми със зъбите ми! Интересното е, че пародонтозата се появява през 20-те години на ХХ век, след масовото навлизане в употреба на четките и пастите за зъби...Cъжaлявaм, чe дълги гoдини ce ocлaнях нa дoктoри и зъбoлeкaри зa здрaвeтo cи, нo "пo-дoбрe къcнo oткoлкoтo никoгa"....
  • 15 kkk

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "089954":

    И къде го у миризливото село Добрич работодателя дето ще ти плати 4500лв. чисто след данъците като мен? Няма такъв, проверявано е многократно. И затова за мен работят 3-ма от Добрич които не си и помислят да се връщат в оная помия